Тернопільщина: за програмою «Доступне житло» з початку року в області офрмлено 11 іпотечних кредитів

Тернопільщина: за програмою «Доступне житло» з початку року в області офрмлено 11 іпотечних кредитів

14.06.13 13:00 0 1009
Потреба у власному житлі є однією із приорітетних потреб, вирішення якої забезпечує можливість повноцінного розвитку людини, гармонійних стосунків у сім’ї, нормального та повноцінного виховання підростаючого покоління громадян держави. Тому забезпечення громадян власним житлом розглядається Президентом, Кабінетом Міністрів України як один із пріоритетних напрямків соціальної політики держави.

Популяризації та роз’ясненню шляхів вирішення потреби в поліпшенні своїх житлових умов за допомогою державних програм кредитування житлового будівництва і була присвячена прес-конференція, яка відбулася 13 червня поточного року в ТМГО «Тернопільський прес-клуб».

Директор Тернопільського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Андрій Козак ознайомив присутніх із тими позитивними змінами, які відбулися в питаннях реалізації Фондом державних програм кредитування житлового будівництва.

Зокрема, регіональне управління Фонду продовжує надавати пільгові довготермінові кредити молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам області на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

В рамках реалізації цієї програми продовжується будівництво багатоквартирних житлових будинків в смт. Козова та м. Борщів (уже закінчено перший під'їзд, зроблені всі зовнішні роботи: поштукатурені стіни, пофарбовані підвіконники та балконні рами, і т. д.), а молодій багатодітній сім’ї з смт. Козова надано пільговий кредит на будівництво квартири.

10 червня поточного року Національний Банк України зменшив облікову ставку до 7% річних, що дозволило Державній спеціалізованій фінансовій установі «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» надавати кредити на будівництво і придбання житла за рахунок статутного капіталу під 10% річних у гривні.

Продовжується реалізації соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

В рамках реалізації програми з початку 2013 року в Тернопільській області офрмлено 11 іпотечних кредитів, а всього за період дії програми Тернопільським регіональним управлінням Фонду укладено 37 договорів відшкодування частини відсотків за кредитами.

Директор Тернопільського регіонального управління Фонду надав відповіді на ряд важливих питань, в тому числі щодо шляхів отримання молоддю кредитів на житло, як по програмі «Доступне житло» (так звана «програма 70/30»), так і по програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів, а також висвітлено цілий ряд інших важливих питань, які виникають у громадян, що бажають скористатися державними програмами кредитування будівництва житла.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Источник: http://rks.dn.ua/19/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: «Сьогодні ...
Наступна новина: За рік площа ріллі в ...

КОМЕНТАРІ