Глава МВС:

Глава МВС: "Проста зміна вивіски нічого не дасть - потрібно міняти суть роботи"

14.06.13 08:30 0 948
Про те, як триває процес модернізації відомства та як змінюються стереотипи людей щодо правоохоронців, Віталій Захарченко розповів під час прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда в Україні».

Відповідаючи на запитання читачів «Комсомолки», очільник Міністерства внутрішніх справ зазначив, що для того, аби люди почали довіряти міліції, зараз триває масштабна модернізація відомства. Її метою є наближення до європейської моделі діяльності МВС, що, в свою чергу, передбачає наближення до проблем конкретної людини.

За словами Віталія Захарченка, Міністерство внутрішніх справ як орган управління з часом стане цивільним і формуватиме політику у сфері внутрішньої безпеки у державі. У той же час окремі його складові частини виконуватимуть поліцейські та сервісні функції.

Глава МВС зазначив, що це відомство є найбільшим правоохоронним органом, і зараз вже відбуваються зміни, в тому числі – системи підготовки кадрів, соціальної складової у роботі відомства тощо. Під час модернізації МВС планують використовувати іноземний досвід, новітні технології та передові знання у правоохоронній галузі.

– Цей процес є всеохоплюючим і не може відбутися дуже швидко, – підкреслив Віталій Захарченко.

Він також закликав не шукати лише погані сторони в діяльності міліції, а навпаки – сприяти у популяризації у суспільстві роботи працівників органів внутрішніх справ. Над цим у відомстві працюють вже досить тривалий час. Майже в кожному підрозділі проводиться конкурс на звання кращого за професією, а заохоченням для його переможців є можливість подальшого професійного зростання.

– Безумовно, для того, щоб молодь приходила, ми повинні популяризувати професію міліціонера, – зазначив Віталій Захарченко.

Відповідаючи на запитання щодо можливої зміни назви міліції на поліцію, глава МВС зазначив, що разом із назвою має помінятися суть роботи правоохоронної структури, а підхід до цього процесу має бути більш професійним.

– Просто зміна вивіски нічого не дасть, а дасть лише тоді, коли ми будемо розмовляти про зміни в контексті модернізації. Поступово, я вважаю, ми прийдемо до поліції, але тут є питання часу. Ми не можемо зробити це дуже швидко через те, що необхідно змінити суть роботи, – наголосив Віталій Захарченко.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ