Віталій Захарченко:

Віталій Захарченко: "Жоден факт правопорушення на проходить повз нашу увагу"

14.06.13 08:25 0 900
У відомстві приділяють величезну увагу підняттю рівня довіри громадян, а також ефективному забезпеченню їх прав та свобод. Про це глава МВС заявив під час прямої лінії з читачами видання «Комсомольська правда в Україні».

За словами Віталія Захарченка, при порівнюванні ступеня довіри до правоохоронних структур у різних країнах обов’язково потрібно враховувати соціальну та економічну складові.

Він також зазначив, що пріоритетом у роботі вітчизняних правоохоронців є захист прав та свобод людини, у тому числі – і під час масових заходів.

– Якщо ви помітили, усі вуличні події, які трапляються в Україні, – у жодному з них міліція не застосовує зброю, гумових набоїв, водометів, не розганяє учасників якихось демонстрацій. Це свідчить про толерантний підхід міліції до тих процесів, які відбуваються у суспільстві, – наголосив Міністр внутрішніх справ.

За його словами, рівень підготовки працівників органів внутрішніх справ є достатнім для того, аби не реагувати на окремі політичні провокації.

Проте, аби не допускати подій, подібних до тих, що розгорнулися у столиці 18 травня цього року, слід законодавчо впорядкувати все, що відбувається на українських вулицях. Це потрібно для того, аби в майбутньому не сталося подібних зіткнень, і ні в кого не виникло бажання їх провокувати.

Глава МВС зазначив, що дане питання лежить у законотворчій площині, а тому для його врегулювання необхідно приймати відповідні закони.

– Я вважаю, що проект Закону України «Про мирні зібрання» міг би у повній мірі забезпечити проведення подібних заходів без інцидентів, – підкреслив Віталій Захарченко.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: на території ...

КОМЕНТАРІ