Грузинова Віталія притягнули до кримінальної відповідальності за бійку 18 травня біля Главку

Грузинова Віталія притягнули до кримінальної відповідальності за бійку 18 травня біля Главку

14.06.13 18:16 0 868
Щойно Віталій Грузинов вийшов з кабінету слідчого, куди його викликали (вже вдруге) на допит як свідка у справі про бійку 18 числа під час опозиційної акції "Вставай Україно" біля будівлі ГУ МВС України у м. Києві.
Однак, повістка про виклик для допиту як свідка виявилася банальним міліцейським обманом.
Віталію слідчий вручив повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 Кримінального Кодексу України (хуліганство вчинене групою осіб).
Таким чином, Гоузинову інкримінували вчинення хуліганських дій під час мирного зібрання громадян. Тобто він, з мотивів явної неповаги до загально прийнятих норм моралі, бажання самоутвердитись за рахунок приниження інших громадян, протиставити себе суспільству та державі, спільно з іншими невстановленими слідством особами, напав на громадянина Лобатюка Д.О. та наніс йому удари в живіт та голову, чим спричинив останньому легкі тілесні ушкодження без короткочасного розладу здоров`я.
Іншими словами, Віталій Грузинов (такий собі негідник та хуліган) напав на "мирного" спортсмена Лобатюка Д.О., який так само "мирно" вчиняв побиття інших вороже налаштованих опозиціонерів та журналістів...
Наразі міру запобіжного заходу Грузинову поки не обирали. Його викликали на допит до слідчого на понеділок о 15.00год.
Захисник Грузинова - адвокат Віра Михайленко (яка є його захисником ще й у справі за побиття міліціянтів під час мовного майдану) обурена, що слідчий проігнорував його вимогу обов`язкової участі захисника при проведенні цієї процесуальної дії.
При цьому, ніхто й гадки не мав, що його можуть притягнути до відповідальності за те чого він не вчиняв. Тим паче, викликали його на допит як свідка. Адвокат Михайленнко вважає за необхідне оскаржити до суду такі процесуальні дії слідства у відношенні її підзахисного, оскільки вони є, нічим іншим, як політичною розправою влади над активістом, руками доблесних слідчих органів.
Нагадаю, Віталій Грузинов вже має статус підсудного у кримінальній справі за пошкодження гранітного покриття під час Податкового Майдану. Також в суді розглядається кримінальна справа за нанесення ним тілесних ушкоджень працівникам міліції під час акції протесту проти прийняття мовного закону.
Доречі, за словами Віри Михайленко, в ході судового розгляду справи мовного майдану, один з потерпілих працівників міліції не підтвердив факту нанесення саме Грузиновим йому тілесних ушкоджень. Цей факт, з її слів, теж свідчить про заангажованість та упередженість з боку слідчих та вчергове підтверджує системні фальсифікації доказів проти громадських активістів.
Як повідомив голова ВК "НАСТУП" Руслан Секела "ВЛАДА ВИРІШИЛА ЗРІВНЯТИ РАХУНОК: "МИ ВАМ СВОГО СВІДОМОГО ТАТУшку,- ВИ НАМ СВОЇХ СВІДОМИХ АКТИВІСТІВ".

Прес-служба ВК "НАСТУП"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Податковою відпусткою ...
Наступна новина: Майже одинадцять тисяч ...

КОМЕНТАРІ