В Луцьку у Любліні буде сквер імені Тараса Шевченка

В Луцьку у Любліні буде сквер імені Тараса Шевченка

14.06.13 19:34 0 925
20 червня о 17.00 у місті Люблін Республіки Польща відбудуться урочистості з нагоди надання скверу, що знаходиться на роздоріжжі вулиць Рускєй і Подзамче, імені Тараса Шевченка.

З цієї нагоди Президент міста Люблін Кшиштоф Жук надіслав запрошення Луцькому міському голові Миколі Романюка взяти участь в урочистостях та вшанувати Великого Українця.

«Втішений тим, що люблінський сквер отримав покровителя, котрий, подібно до нашого народного пророка Адама Міцкевича, був великим романтиком, любителем свободи. Переконаний, що сквер імені Тараса Шевченка стане заохоченням для мешканців до пізнання творчості поета, а також зміцнить позиціонування Любліна як міста, що шанує культурні традиції інших народів, доброзичливого та гостинного», - пише у листі до міського голови Миколи Романюка Кшиштоф Жук.

Ініціаторами відзначення в такий спосіб видатного українського поета є: Українське товариство в Любліні, Генеральне Консульство України в Любліні, а також Почесний Консул України в Хелмі – пан Станіслав Адамяк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже одинадцять тисяч ...
Наступна новина: Волинська область: діти ...

КОМЕНТАРІ