Волинська область: діти навчали дорослих рятувати потерпілих на воді

Волинська область: діти навчали дорослих рятувати потерпілих на воді

14.06.13 19:41 0 876
13 червня у селі Озерце Ківерцівського району юні волонтери разом із працівниками Управління ДСНС України у Волинській області та добровільного пожежного товариства Волині провели масовий захід з навчання населення правилам безпеки на воді у рамках реалізації проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку» по програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки».

Щорічно на водоймах області гине понад 50 осіб, серед яких є і діти. Аби запобігти та попередити нещасні випадки слід поглиблювати та активізувати пропаганду безпечного відпочинку на воді. Не кожна людина зі свідомістю віднесеться до правил поведінки, які написані в газетах чи озвучені за допомогою телерадіопростору. Відомо, що найкраще інформація засвоюється, коли людина сама спробує надати допомогу іншій, бо побачене своїми очима та власний досвід заслуговує більшої довіри, аніж чужі слова. З цією метою для масового навчання населення рятувальники залучили групи волонтерів, які відвідують місця з масовим відпочинком на воді та навчають людей постулатам безпеки.

Біля озера волонтери продемонстрували охочим основні правила порятунку на воді, перейняті від рятувальників. На спеціальному манекені для проведення штучного дихання кожного відпочиваючого навчили надавати першу невідкладну допомогу та правильно виконувати штучну вентиляцію легень. Дане дійство згуртувало та зібрало людей, які із захопленням спостерігали за навчанням та долучались до заходу. Волонтери охопили всю пляжну територію водоймища навчили та запросили до заходу понад 70 відпочиваючих віком від 5 до 60 років.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у Любліні буде ...
Наступна новина: На Волині ківерцівський ...

КОМЕНТАРІ