На Волині ківерцівський медичний коледж святкує 50-річний ювілей

На Волині ківерцівський медичний коледж святкує 50-річний ювілей

14.06.13 19:47 0 1075
Ківерцівський медичний коледж в ці дні святкує 50-річний ювілей. З цієї нагоди в закладі відбулися святкові урочистості, на які завітав голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Викладачі, студенти та колишні випускники освітнього закладу пригадали історію та традиції, а зі сцени привітали гостей концертом.

Борис Клімчук, спілкуючись із студентами-випускниками, зазначив, що молодший та середній медичний персонал дуже потрібен українській медицині: «Нам потрібні універсальні хлопці та дівчата в початкову ланку, які у ФАПі чи лабораторії не тільки полікують, але й порадять. В пілотних областях, де втілюють реформу, за це вже платять до чотирьох тисяч гривень зарплати. Держава посилює акценти там, де це потрібно».

Зараз задіяно чотири пілотні області, де адаптовуються моделі. Волинь – не пілотна область, але має цілу низку проектів проектів, - розповів Борис Клімчук. «Коли наступить 1 січня 2015 року, включатись в процес вже буде пізно, треба бути в системі вже. Хто буде готовий – той виграє. зростають потреби суспільства в отриманні медичних послуг. І нам треба орієнтувати на сучасність, а не на ретро», - зазначив він.

Приємною несподіванкою для колективу коледжу став подарунок від голови облдержадміністрації. «На 50 років - 50 тис. грн. Ці кошти вам - від обласного благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь».

Викладачам коледжу вручено відзнаки обласної державної адміністрації.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: діти ...
Наступна новина: Обласна конкурсна комісія ...

КОМЕНТАРІ