П’ять сучасних «швидких» для екстреної медичної допомоги області придбали за кошти благодійників, закумульовані у Фонді «Рідна Волинь»

П’ять сучасних «швидких» для екстреної медичної допомоги області придбали за кошти благодійників, закумульовані у Фонді «Рідна Волинь»

14.06.13 20:06 0 1137
Автопарк комунального підприємства «Волинський Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» поповнено ще п’ятьма машинами швидкої допомоги «OPEL Vivarо».

Для потреб населення транспорт придбано за кошти Волинського обласного благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь». Доброчинні внески у Фонд на ці цілі здійснили вісім волинських меценатів, а саме: генеральний директор ТОВ «Модерн-Експо» Петро Павлович Пилипюк, генеральний директор ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» Аліна Вікторівна Сич, директор ВАТ «Теремно хліб» Тищенко Андрій Олексійович, приватні підприємці Алфьоров В’ячеслав Віталійович та Москвич Степан Овсійович, народні депутати України Ігор Миронович Єремеєв, Степан Петрович Івахів та Сергій Васильович Мартиняк.

Нагадаємо, що голова облдержадміністрації Борис Клімчук ще раніше озвучував наміри закупити, що для Центру, не чекаючи державного фінансування, буде куплено «швидкі» за позабюджетні ресурси. Ось документи на автомобілі Борис Клімчук особисто передав лікарям та подякував благодійникам за участь у проекті модернізації медичної галузі.

А уже під час урочистостей з нагоди Дня медика Борис Клімчук від імені обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» вручив меценатам подяки «за вагомий внесок у благодійну акцію, завдяки якій придбано та передано до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф карети швидкої допомоги, за щирість душі та істинну турботу про волинський край та людей».

«Такий проект вартував півтора мільйона гривень. У найближчих планах купимо ще три «швидких» не за державні гроші, доукомплектовуючи автопарк Центру. Наш соціально відповідальний бізнес активно підтримує державні ініціативи, за що від усіх волинян величезне їм спасибі», - зазначив голова облдержадміністрації. Він також додав, що «незабаром область отримає зі столиці і необхідне обладнання для диспетчерської служби».

У свою чергу, лікарі вручили Борису Клімчуку відзнаку за доброчинну діяльність.

Карети «швидкої допомоги» оснащені усім необхідним медичним обладнанням європейського стандарту, зокрема: електрокардіографами, апаратами штучної вентиляції легень, кисневими концентраторами, ношами, монітором реанімаційним, а також навігаційною системою та клімат-контролем. Крім цього, автомобілі є економічними: витрата пального шість літрів на 100 км.

Довідково: Волинський Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф створений у рамках виконання в області Закону України «Про екстрену медичну допомогу». А вдосконалення системи екстреної медицини є одним із пріоритетів Президента України Віктора Януковича. Відтак, цьогоріч держава передбачила Волині 40 млн грн на вдосконалення системи екстреної медичної допомоги. У 2013-му, як і минулого року, області виділено 7 млн грн на укомплектування бригад необхідними ліками. Для ефективної роботи медиків та вчасного доїзду на виклики торік відкрили дев’ять додаткових пунктів «швидкої», ще 14 запрацює цьогоріч.

  Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Туристичний потенціал ...

КОМЕНТАРІ