Сергій Рижук на святі з нагоди Олімпійського дня: „Ми за масовий олімпійський рух! Нехай фізична культура стане частиною нашого життя”

Сергій Рижук на святі з нагоди Олімпійського дня: „Ми за масовий олімпійський рух! Нехай фізична культура стане частиною нашого життя”

14.06.13 20:37 0 894
14 червня у Житомирі відбулися урочистості з нагоди Олімпійського дня. Подібні заходи проводяться в Україні вже 19-й раз і включають в себе цілу низку спортивних змагань, конкурсів, вікторин, спортивних вечорів. Цьогорічний Олімпійський день присвячений відзначенню 100-річчя олімпійського руху в Україні. Саме у 1915 році у Києві пройшла І Всеросійська Олімпіада, яка дала старт розвитку сучасному олімпійському рухові.

У церемонії відкриття спортивного свята взяли участь голова облдержадміністрації, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула.

З вітальним словом до учасників свята звернувся голова облдержадміністрації. Він підкреслив значимість подібних заходів, адже, за його словами, спорт – це загальнонаціональне соціальне явище, яке об’єднує народи і держави. Звертаючись до присутніх, а серед них були як вихованці дитячих навчальних закладів, так і школярі й студенти, Сергій Рижук виголосив: „Ви у майбутньому захищатимете олімпійську честь нашої держави, ви – наша спортивна гордість і надія”.

Поточний рік проголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості і здорового способу життя. Як зазначив Сергій Рижук, низкою спортивних заходів продовжиться свято Олімпійського дня в усіх районах і містах області. Варто зазначити, що олімпійськими видами спорту в області займаються 37 тис. дітей.

У 2010 році на розвиток олімпійських видів спорту виділялося 50 тис. грн., зараз – у 20 разів більше. І це дає свої плоди. Учасниками останньої Олімпіади були 5 спортсменів Житомирщини, один з яких, Валерій Андрійцев, виборов срібну нагороду.

„Наше завдання – залучати усі верстви населення до занять фізичною культурою і спортом, до здорового способу життя. І нехай фізична культура стане частиною нашого життя”, - закликав Сергій Рижук.

Прапори України і олімпійського руху урочисто пронесли площею, на якій вишикувалися учасники свята, знані житомирські спортсмени – Інна Євсєєва і Олексій Рачковський. А керівники області щиро привітали спортсмена Юрія Антоновича Овчіннікова, який саме цього дня відзначає 78-ий рік народження, 60 з яких він займається бігом.

Свято прикрасив виступ вихованок дитячо-юнацької спортивної школи „Авангард” зі спортивної аеробіки, кандидаток у майстри спорту.

Спортивне свято продовжилось легкоатлетичним пробігом: найменші учасники – до 7 років – долали 50 метрів, школярі 7-14 років – 500 метрів, старші школярі і студенти – 1000 метрів. Олімпійський день завершився церемонією нагородження.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ