Михайло Вишиванюк переконаний: медична реформа покращить обслуговування і підвищить якість роботи лікарів

Михайло Вишиванюк переконаний: медична реформа покращить обслуговування і підвищить якість роботи лікарів

14.06.13 20:49 0 890
«Медична реформа повинна бути направлена, в першу чергу, на покращення обслуговування, підвищення якості медичної роботи, - зазначив на сьогоднішній нараді голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, розповідаючи про питання, які розглядалися на засіданні Комітету з економічних реформ. – Наголос ставиться на забезпеченні первинної медичної допомоги, розвитку сільської медицини, змінах в системі екстреної медичної допомоги».

В окремих областях вже створено центри екстреної медичної допомоги, які оснащені сучасною медтехнікою, диспетчерські служби, що, вважає голова ОДА, «дало значний економічний ефект» і сприяло тому, що «швидка допомога» вкладається в нормативи приїзду до хворого. Покращить роботу служби екстреної медичної допомоги і виконання доручення Президента України, поставлене Прем’єр-міністру, щодо надходження у регіони тисячі автомобілів «швидкої допомоги». «Будемо сподіватися, що область теж отримає певну кількість «швидких допомог» для того, щоб наші медичні центри могли ефективно працювати», - сказав Михайло Вишиванюк.

Позитивно на роботі медичних працівників, за словами голови ОДА, позначиться і новий закон про медицину, який вступить в дію у 2015 році. «Цей закон базується на пілотних проектах, які впроваджуються в деяких областях України, - поінформував Михайло Вишиванюк. – Зараз там оплата праці лікарів коливається у межах від п’яти до семи тисяч гривень. Ми ставили питання про те, щоб впровадження нового закону, нової системи оплати праці, нових підходів у медичній галузі стосувалося також інших регіонів. Президент дав доручення розглянути це питання».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Івано-Франківськ вшанував ...

КОМЕНТАРІ