На Рівненщині здешевили лікування для 80 тисяч гіпертоніків

На Рівненщині здешевили лікування для 80 тисяч гіпертоніків

14.06.13 21:39 0 1010
В рамках реалізації соціального проекту, ініційованого Президентом України, 110 тисяч жителів області, які мають гіпертонічні хвороби, отримали пільгові рецепти. З них 80 тисяч вже звернулися за медикаментами в аптеки.

Тим часом для популяризації президентського проекту на Рівненщині запровадили новаційний підхід. Так, Сарненський район став пілотним і тамтешні медики виписують пільгові рецепти в усіх селах. Зокрема, за дорученням заступниці голови облдержадміністрації Світлани Сад, сімейні лікарі, терапевти та кардіологи, які виїжджають для профоглядів на ФАПи, обов’язково мають із собою рецептурні бланки, щоб за потреби виписати медикаменти від гіпертонії. Це зроблено задля зручності краян, яким уже не доведеться їхати в район, а відтак програмою здешевлення ліків зможе скористуватися ще більше гіпертоніків, акцентувала Світлана Сад. Якщо результати пілотного району будуть позитивними, то досвід буде поширеним на всю область.

Разом із тим, на Рівненщині подбали про розширення мережі аптечних закладів, які беруть участь у держпрограмі, повідомила Світлана Сад. За її словами, з початку року до співпраці в соцпроекті залучили додатково 70 аптек. Тож нині здешевлені ліки від гіпертонії люди купують уже в 230 аптеках області. З них більше сотні працюють у селах.

Отримати необхідну інформацію щодо проекту, а також адреси аптечних закладів, де продають здешевлені медикаменти, можна безпосередньо у свого лікаря або ж за «гарячими телефонними лініями» - в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації (22-11-85) та обласному центрі здоров’я (43-27-75).

Довідково: В рамках модернізації системи охорони здоров’я та покращення обслуговування людей з ініціативи Президента України впроваджується проект зі здешевлення цін на ліки проти гіпертонії. Так, з 1 листопада жителям Рівненщини виписують пільгові рецепти на медикаменти. За ними пацієнтам надають знижку, а аптеки, які продають здешевлені препарати отримують від держави компенсацію. Торік на ці цілі область отримала субвенцію з держбюджету у розмірі майже 850 тисяч гривень. Цьогоріч на реалізацію соцпроекту для Рівненщини передбачили в держказні 4 мільйони гривень.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині пенсії ...
Наступна новина: На Тернопільщині Михайло ...

КОМЕНТАРІ