Житель Кіровоградщини подякував правоохоронцям за затримання своїх кривдників

Житель Кіровоградщини подякував правоохоронцям за затримання своїх кривдників

14.06.13 22:48 0 892
Ними виявилися двоє жителів Дніпропетровщини, 41 та 34 років. Потерпілий від розбійного нападу, 84-річний дідусь, упізнав в одному із зловмисників хлопчика, якому допомагав, ще коли той був зовсім маленьким…

Григорій Васильович Бобух мешкає у будинку один. Свою дружину чоловік поховав восени минулого року, відтоді господарювати йому доводиться самотужки.

Того вечора, коли сталася пригода, він, закінчивши усі справи, зачинив вхідні двері і вирішив дивитися телевізор. Через деякий час у шибку постукали невідомі. Не маючи звички відчиняти двері стороннім, чоловік підійшов до вікна та почав роздивлятися у сутінках обличчя непроханих гостей.

Розуміючи, що потерпілого просто так не виманити із домівки, зловмисники розіграли справжню виставу. Вони запалили ганчір’я, яке принесли з собою, а потім поклали на поріг літньої кухні. Після чого, аби привернути увагу, здійняли галас -  у садибі пожежа.

Побачивши дим, чоловік відразу поспішив відчинити двері. У цей час один з нападників вдарив його в обличчя, а інший загасив на порозі багаття, бо псувати майно дідуся ніхто і не збирався…

Про те, що відбувалося далі, чоловік розповідає із тугою та смутком в очах. Бо й не може бути інакше, коли за добро відплачують злом!

Після того, як зловмисники вже зайшли до хати, дідусь упізнав в одному з них хлопця зі свого села…

- Ще коли був маленьким, він частенько звертався до мене з проханням полагодити йому велосипед. А ще, ми з дружиною пригощали його яблуками зі свого саду, - згадує Григорій Васильович.

Очевидно, нападник розраховував на те, що його ніхто не впізнає, адже він багато років тому виїхав до Дніпропетровської області, тож разом з товаришем по в’язниці й наважився повернутися до рідного села та зайти до знайомої садиби…

Безжально відлупцювавши літнього чоловіка, злодюжки заходилися вимагати у нього гроші та цінні речі. Отримавши заощадження, два мобільних телефони та золоті прикраси покійної господині, нападники почали шукати, чим іще можна було б поживитися. Таким чином на очі потрапили горілка, що залишилася з поминального обіду, та консервація…

Однак піти просто так невдячний односелець зі своїм другом не збирались. Вони викотили з гаражу автомобіль потерпілого, відібрали ключі, склали награбоване та поїхали у невідомому напрямку.

Потерпілий негайно дістався до сусідів та зателефонував до міліції.

А тим часом, нападники домчали до сусідньої області. Там їх вже очікував товариш, який допоміг перекласти крадене до своєї машини, а автівку потерпілого було вирішено залишити в полі. Діставшись до Дніпропетровщини, обидва товариша сподівалися «зажити» спокійним життя, однак їх планам завадили правоохоронці.

За словами заступника начальника УМВС України в Кіровоградській області полковника міліції Руслана Бугринця, у результаті проведення слідчо-розшукових заходів місцезнаходження обох підозрюваних було встановлено. По даних фактах відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 та ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України «Розбій та заволодіння транспортним засобом». Крім того, обидва зловмисники підозрюються у скоєнні вбивства та ще одного розбійного нападу вже на Дніпропетровщині. Наразі проводиться досудове розслідування. Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Життя сільського трудівника знову проходить у звичному ритмі. Григорій Васильович майже одужав після побиття. Чоловік щиро дякує працівникам міліції за те, що затримали його кривдників, і сподівається, що вони більше не завдаватимуть людям зла. Також він вдячний правоохоронцям за турботу, розуміння та чуйність, але водночас дуже засмучений, що на нього без жалю підняв руку той, кому він допомагав і знав з дитинства. Дідусь вірить – найжахливішим покаранням за зло і невдячність для чоловіка стане його власне сумління.

СЗГ УМВС України

в Кіровоградській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі міліціонери ...
Наступна новина: На Херсонщині міліція ...

КОМЕНТАРІ