Микола Азаров: Умови приєднання України до угоди про асоціацію з Євросоюзом відповідають інтересам України

Микола Азаров: Умови приєднання України до угоди про асоціацію з Євросоюзом відповідають інтересам України

15.06.13 13:05 0 821
Умови приєднання України до угоди про асоціацію, створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом відповідають інтересам України. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров у рамках Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«У нас є не тільки прихильники європейської інтеграції, але й противники. І мені доводиться інколи зустрічатися і відповідати на критику. Мені кажуть: от ви підписуєтеся під вимогою виконати щось. А я запитую: а хіба наша згода виконувати ті чи інші умови, на яких ми підписуємо угоду, не відповідають нашим інтересам? Вони на 100% відповідають їм», - наголосив Микола Азаров.

Як приклад, Глава Уряду зазначив, що Україна сама зацікавлена, щоб в Україна діяла незалежна судова система та високі стандарти життя: «Хіба ми не зацікавлені, щоб у нашій країні діяла незалежна судова система? Зацікавлена. Хіба ми не зацікавлені, щоб у нас діяли технічні стандарти, які зараз прийняті в країнах ЄС? Зацікавлені».

Микола Азаров також підкреслив, що після підписання угоди про асоціацію з ЄС Україні необхідно буде провести масштабну роботу з модернізації своєї економіки у відповідності до стандартів Євросоюзу. «Якщо ми домовляємося про створення зони вільної торгівлі з ЄС, ми повинні намагатися відповідати тим технічним вимогам, які діють в Європейському Союзі. Перед нами велика робота з модернізації вітчизняної економіки», - наголосив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду відзначив, що адаптувати економіку України до стандартів ЄС буде складно, але іншого шляху в України немає.

«Так, це буде непросто, але ми запланували десятирічний перехідний період, упродовж якого ми повинні адаптуватися. У нас нема іншого шляху», - додав Микола Азаров.

 

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Медиків Рівненщини ...
Наступна новина: Чернігів: Автомобіль – для ...

КОМЕНТАРІ