відбулися спільні навчання рятувальників із особовим складом Житомирської виправної колонії №4 управління Державної пенітенціарної служби

відбулися спільні навчання рятувальників із особовим складом Житомирської виправної колонії №4 управління Державної пенітенціарної служби

15.06.13 11:09 0 895
14 червня на базі Житомирської виправної колонії №4 управління Державної пенітенціарної служби відбулися спільні пожежно-технічні навчання дій підрозділів Управління ДСНС України у Житомирській області та особового складу установи по гасінню пожежі на об’єкті.

Відповідно до задуму навчання об 11:00 на горищному приміщенні одного з гуртожитків для засуджених виникла пожежа. Черговим помічником начальника колонії було оголошено сигнал оповіщення «Пожежа на об’єкті», направлено до місця події підрозділ відомчої пожежної охорони установи та повідомлено про пожежу диспетчерський пункт Управління ДСНС в області.

Під час навчання було відпрацьовано здійснення евакуації засуджених та їх поіменну перевірку силами чергової зміни колонії, посилення постів охорони установи, забезпечення доступу оперативно-рятувального загону до місця виникнення пожежі, її локалізації та ліквідація.

У ході пожежно-тактичних навчань були задіяні пожежні автомобілі відомчої пожежної охорони Житомирської виправної колонії №4, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління ДСНС в області, 20 осіб особового складу установи та 5 осіб з числа оперативно-рятувального загону служби цивільного захисту.

Керівництво управління ДПтС відмітило, що такі навчання для них є дуже важливими. Від злагоджених дій персоналу колонії та рятувальників під час пожежі залежить не тільки безперебійна робота установи, зокрема і забезпечення надійної охорони її периметру, а й збереження життя і здоров’я персоналу та засуджених. Разом із тим, головне у діяльності підрозділів пожежної охорони – це профілактична робота, спрямована на встановлення відповідного протипожежного режиму та недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У львівських школах ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині на ...

КОМЕНТАРІ