Мобільний музей Блаженного Іоанна Павла ІІ відчинив свої двері для житомирян

Мобільний музей Блаженного Іоанна Павла ІІ відчинив свої двері для житомирян

15.06.13 08:00 0 830
В рамках Днів європейської культури та спадщини в Україні - Ночі храмів 2013, у Житомирі – 14 червня – експонується Мобільний музей Блаженного Папи Іоанна Павла ІІ.

На майдані С. П. Корольова в м. Житомирі о 10.00 14 червня відбулося урочисте відкриття мобільного музею за участю голови облдержадміністрації Сергія Рижука, голови обласної ради Йосипа Запаловського, заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих, заступника Житомирського міського голови Наталії Леонченко, генерального консула Польщі у Вінниці Кшиштофа Свідерека та Києво-Житомирського єпископа-емерита Йоана Пурвінського.

«Відкриття Мобільного музею Іоанна Павла ІІ є важливою подією для області, адже на Житомирщині проживає майже 50-тисячна громада поляків. кожен бажаючий має змогу доторкнутися до святої пам’яті Блаженного Іоанна Павла ІІ, який залишається взірцем глибокої моральності та духовності для всіх людей. Прибуття Музею до Житомира – це ще один крок у зміцненні дружніх відносин між Україною та Польщею», - сказав під час відкриття мобільної виставки особистих речей Папи Римського голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Мобільний музей Іоанна Павла ІІ є новим проектом Центру Іоанна Павла ІІ «Не бійтеся!» в Кракові. Його мета – популяризація думок і навчання Святішого Отця серед людей.

Музей Папи Римського Іоанна Павла ІІ вперше прибув до України та до Житомира. Мобільна виставка розпочала свою роботу 7 червня у місті Львові, далі побувала у Хмельницькому, Вінниці та Бердичеві. Останнє місто, в якому можна буде оглянути особисті речі Іоанна Павла ІІ, це Київ. У столиці України музей буде відкритий для всіх охочих два дні – 15-16 червня.

Мобільний музей працюватиме у Житомирі 14 червня з 10.00 до 20.00. Всі бажаючі можуть відвідати пересувний музей безкоштовно. 0 18.00 у Житомирі в костьолі святого Іоанна з Дуклі відбудеться червнева відправа та Свята служба в інтенції канонізації блаженного Іоанна Павла ІІ, після якої можна буде доторкнутися через поцілунок до реліквітарія – капсули з кров’ю Іоанна Павла ІІ.

Музей Папи Римського розміщений у 18-метровому автомобілі, заввишки 4 метри, його вага - 18 тонн. Виставка займає площу у 62 квадратних метри. Експозиція представляє особисті пам’ятки та речі Іоанна Павла ІІ, його маловідомі фотознімки та фільми про його життя. Особисті речі та пам’ятки, які можна оглянути в музеї, передали Краківський митрополит кардинал Станіслав Дзівіш, Архидієцезіальний Музей Кардинала Кароля Войтили в Кракові та Архів Митрополичої курії в Кракові. В експозиції, зокрема, є бревіарій (часослів), яким користувався Іоанн Павло ІІ під час щоденної молитви, перо, розарій, на якому він молився, його взуття, сутана (ряса), лижі, нагрудний хрест, головний убір Папи, а також годинник з особистої резиденції в Кастель Ґандольфо в Італії.

Довідково: проект «Ночі храмів» зародився 2005 року в Австрії, а згодом поширився на інші країни Старого Континенту. Протягом кількох років католицьке радіо «Родина» з польського міста Вроцлава є організатором «Ночей храмів» в південнопольському регіоні Нижній Сілезії, а два роки тому стало співорганізатором цього заходу в Україні. Співорганізаторами в Україні стали Римо-Католицька Церква, Українська Греко-Католицька Церква, Вірменська Апостольська Церква та місцева влада Львова, Києва, Житомира, Вінниці та Бердичева.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Голова ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ