В Івано-Франківську пройшли обласні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті героїв-пожежних Прикарпаття

В Івано-Франківську пройшли обласні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті героїв-пожежних Прикарпаття

15.06.13 08:20 0 1024
14 червня на базі спортив­но­-оздоровчого комплексу іме­­ні Героїв-пожежних Управління ДСНС в області пройшли обласні змагання з пожежно-прикладного спо­р­­ту серед пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС в області, присвячені пам’яті геро­їв-пожежних, котрі загинули при виконанні службових обов’язків.

Урочисто відкриваючи зма­гання, начальник Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в обла­с­ті полковник служби ци­­вільного за­хисту Володимир Че­р­­­­нецький за­значив, що шні змагання присвячені пам’яті тих колег-пожежних, чиє життя обірвалося при виконанні службового обов’язку – пам’яті Володимира Марущака, Тараса Бринецького, Володимира Заяця та Ігоря Шевчука.

Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих колег, після чого мати Ігоря Шевчука, Ганна Василівна Шевчук, зачитала вірш, який вона присвятила своєму синові.

Усіх присутніх на спортивному святі своєю концертною програмою привітали музичні колективи пожежно-рятувальних підрозділів області.

Програма обласних змагань з пожежно-прикладного спорту традиційно складалася із п’яти видів. Найпершим був підйом по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху навчальної вежі. Вправно переставляючи драбину, спортсмени намагалися дістатися до мети за максимально короткий час. Відлік ішов на соті долі секунди, адже саме так часто буває і в реальній роботі пожежних, коли потрібно рятувати людські життя... Найкращий результат в цьому виді змагань показав Олег Варик, учасник команди державної пожежно-рятувальної частини №18 з охорони Бурштинської ТЕС.

Наступним етапом було подолання стометрової смуги з пе­ре­шкодами, де кожен із учасни­ків намагався показати якомога кращий результат. Переможцем в цьому виді змагань став Андрій Приймак, учасник команди частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Третій вид змагань – підйом по висувній драбині у вікно третього поверху навчальної вежі. Цей етап – надзвичайно важкий та відповідальний, він вима­гає від спортсменів-прикладників максимально аку­му­лювати зусилля та вміння. Переможцями цього виду стали Віктор Корліщук та Юрій Федюк – учасники команди державної пожежно-рятувальної частини №7 міста Коломия.

Пожежна естафета – четвертий вид змагань - зазвичай проводиться у чотири етапи: за допомогою драбини долається дерев’яна будівля, потім - двометровий паркан та восьмиметровий бум. І, нарешті, на четвертому етапі учаснику команди потрібно підібрати з бігової доріжки вогнегасник і, загасивши палаюче у ємності вогнище, якнайшвидше бігти до фінішу. Перемогу у пожежній естафеті здобули коломийські рятувальники.

Завершилися змагання бойовим розгортанням. В цьому виді бере участь вся команда. Тут цілковито виявляється характер ко­лективу, його згуртованість. Перемогла у бойовому розгортанні команда державної пожежно-рятувальної частини №17 з охорони Долинського ГПЗ.

За підсумками обласних змагань з пожежно-прикладного спорту перше загальнокомандне місце здобула команда державної пожежно-рятувальної частини №7 міста Коломия, другими стали спортсмени-прикладники державної пожежно-рятувальної частини №3 міста Галич, а третє призове місце посіли рятувальники державної пожежно-рятувальної частини №11 міста Надвірна.

Завершилися обласні змагання традиційно урочистим нагородженням – пе­ре­можці отримали почесні кубки та грамоти. Також начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький вручив цінні подарунки родинам загиблих пожежних.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 1)
Попередня новина: Департамент екології та ...
Наступна новина: Зареєстровано ДПІ у ...

КОМЕНТАРІ