На Рівненщині на екскурсію - до справжнього майстра

На Рівненщині на екскурсію - до справжнього майстра

15.06.13 08:00 0 855
12 червня спеціалісти районного центру зайнятості провели для учнів Млинівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 професіографічну екскурсію до приватного підприємця Сергія Мервінського, який ось уже близько 10 років займається виробництвом дерев`яних будівельних конструкцій та столярних виробів.

Олена Саківець, начальник відділу активної підтримки безробітних, розповіла дітям про те, що професія столяра – одна з тих, яких постійно потребують підприємства України, отож вона завжди буде актуальною, а ймовірність працевлаштування такого фахівця - великою. Також діти дізналися про суспільно-економічне значення професії та її історичний розвиток, вимоги до професійно важливих якостей працівника.

Розуміючи, що ліпше один раз побачити, ніж сто разів почути, Сергій Панасович продемонстрував школярам роботу кожного верстата у виробничому цеху. Діти із захопленням спостерігали, як дерево ніби оживає,  набирає потрібної форми та поступово перетворюється на деталь чи виріб, які багато років зможуть послужити людям.

До слова, Сергій Панасович - чудова людина та хороший роботодавець, адже вже досить тривалий час у нього працюють троє найманих працівників, які свого часу перебували на обліку у центрі зайнятості і були успішно працевлаштовані. Вони із повагою розповідають про свого роботодавця, адже задоволені і умовами праці, і режимом роботи, і заробітною платою.

Таке безпосереднє знайомство дітей із професіями та майстрами своєї справи найкраще сприяє усвідомленому вибору дітьми майбутнього фаху.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Голова ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ