Медиків Рівненщини привітали з професійним святом

Медиків Рівненщини привітали з професійним святом

15.06.13 13:00 0 1039
Голова облдержадміністрації Василь Берташ привітав 28-тисячний колектив фахівців найгуманнішої професії з професійним святом. Під час урочистостей, які відбулися напередодні Дня медичного працівника в облмуздрамтеатрі, кращі працівники галузі отримали почесні грамоти Міністерства охорони здоров’я України, облдержадміністрації та облради.

Василь Берташ акцентував, що тільки завдяки професійності всіх медиків Рівненщини можна забезпечити людей якісними та доступними послугами. Президент України вимагає, щоб пацієнти були задоволені обслуговуванням. Задля цього держава спрямовує потужні бюджетні інвестиції на модернізацію первинної, вторинної і третинної ланок, а також вдосконалення роботи екстреної медичної допомоги. Зокрема, торік автопарк «швидкої» вдалося поповнити рекордною кількістю сучасного транспорту – за бюджетні кошти закупили 30 нових машин. А завдяки понад 100 мільйонам цільової субвенції із держказни в лікарнях Рівненщини впродовж трьох років оновлювали апаратуру, на якій медики працювали ще з радянських часів. Також влада різних рівнів працює над модернізацією сільських медустанов. Так, за три роки вдалося покращити умови для медобслуговування у майже півтори сотнях сіл Рівненщини. Тож людям уже не потрібно їхати в район, оскільки курс лікування вони вже можуть пройти в своєму населеному пункті. Тим часом для жителів Рокитнівського району, яких доводилося обслуговувати в колишніх польських конюшнях, збудували сучасну медичну базу. Також удвічі розширили поліклініку Гощанської ЦРЛ. Водночас за неповних чотири місяці збудували стратегічний для жителів Рівненщини об’єкт – обласний перинатальний центр. А в онкодиспансері відкрили центр променевої терапії, тож наші медики діагностують і лікують рак, не гірше, ніж у закордонних клініках.

Модернізація матеріально-технічної бази лікарняних установ у поєднанні з професійністю кадрів дозволить наблизити якісні послуги для місцевих жителів, акцентував Василь Берташ. Тож влада всіх рівнів працюватиме спільно з медиками над виконанням стратегічних президентських завдань – покращенням обслуговування громадян. Цього вимагає Глава держави і цього потребують люди, резюмував голова облдержадміністрації.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Микола Азаров: Умови ...

КОМЕНТАРІ