На Рівненщині нарощують агропотенціал

На Рівненщині нарощують агропотенціал

15.06.13 13:45 0 897
Майже на мільярд гривень валової сільгосппродукції виробили усі господарства області від початку року. Це майже на п’ять відсотків більше, ніж за аналогічний період торік, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. За вироблене та вирощене сільськогосподарські підприємства вторгували понад 200 мільйонів гривень, що на 8,8 відсотка більше рівня 2012-го.

Нині на Рівненщині зафіксовано позитивну динаміку в галузі тваринництва, зазначив Анатолій Юхименко. За його словами, цього вдалося досягти завдяки бюджетним інвестиціям. Зокрема, селяни, які мають не менше трьох корів претендують на дотації на їх утримання та штучне осіменіння. На ці цілі вже виділили майже 100 тисяч гривень та зарезервували ще 280 тисяч. Крім того, з держбюджету виділяють кошти господарям за утримання та збереження молодняку ВРХ, за продаж на забій великовагової худоби та свиней, а також на закупівлю установок індивідуального доїння тощо. А завдяки різноманітним держпрограмам зросли й обсяги виробництва. Так, усі господарства області поставили цьогоріч на ринок майже 40 тисяч тонн м’яса та понад 22 тисячі тонн молока.

Анатолій Юхименко доручив фахівцям на місцях посилити роз’яснювальну роботу щодо можливостей участі в різноманітних держпрограмах, аби якнайбільше одноосібників і керівників сільгосппідприємств одержали фінансову підтримку з держскарбниці та нарощували агропотенціал області.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Столичні правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ