Валентин Хоптян: Метою медичної реформи є створити якісні умови для роботи медиків та лікування пацієнтів

Валентин Хоптян: Метою медичної реформи є створити якісні умови для роботи медиків та лікування пацієнтів

15.06.13 13:30 0 886
Урочистості з нагоди Дня медичного працівника відбулися в обласній філармонії. Учасників святкового зібрання привітав голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, який наголосив на важливості праці медика.

« в державі, з ініціативи Президента України Віктора Януковича, здійснюється модернізація системи надання населенню медичних послуг. Метою реформи є створити сучасні умови для роботи медиків та лікування пацієнтів», - наголосив Валентин Хоптян.

Він також зазначив, що хоч Тернопільщина й не є пілотним регіоном в процесі реформування, однак вона також може гордитися певними досягненнями у медичній галузі.

«Для прикладу, 168 амбулаторій, які працюють у краї, приводяться до європейських стандартів. Із 760 ФАПів ми не закрили жодного. Більше того, у Гусятинському районі комп’ютеризовано кожен ФАП та амбулаторію. А наша університетська лікарня може проводити відеозв’язок із лікарями і пацієнтами у найвіддаленіших селах», - каже Валентин Хоптян.

Окресливши основні напрями роботи щодо підвищення якості надання медичних послуг, голова ОДА повідомив, що має намір зустрітися з лікарями у кожному районі, аби почути проблеми і обговорити перспективи їх вирішення: «Попереду у нас велика і напружена робота. І у ній ми повинні об’єднати зусилля влади, бізнесу та громадськості»

Також керівник області подякував медикам за нелегку і самовіддану роботу на ниві охорони людського життя і побажав їм усіляких гараздів, Божої ласки і благословення.

З нагоди професійного свята кращих представників галузі Валентин Хоптян нагородив грамотами і подяками Міністерства охорони здоров’я України та грамотами обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відзначили ...
Наступна новина: На Львівщині забезпечення ...

КОМЕНТАРІ