ВО "Свобода" виступає проти перетворення Тернопільського драмтеатру на речовий ринок

ВО "Свобода" виступає проти перетворення Тернопільського драмтеатру на речовий ринок

15.06.13 08:35 0 914
14 червня 2013 року відбулося засідання комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації Тернопільської обласної ради. Серед присутніх були депутати-свободівці: голова комісії Михайло Тимошик та Наталя Мандзюк. Проігнорував засідання Григорій Шергей – член профільної комісії, депутат облради та керівник департаменту культури, релігій і національностей ОДА. Одним з головних питань, що розглядали депутати було вивчення обставин проведення виставки-ярмарку в приміщенні Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

"Вже кілька днів в драмтеатрі відбувається досить сумнівна виставка-ярмарок. До обласної ради надійшло чимало звернень від мешканців области та депутатів щодо неприпустимости торгівлі в цьому закладі культури. Навіть ЗМІ повідомляють про продаж нижньої білизни та інших подібних "культурних" виробів. Наше завдання – з'ясувати на яких підставах відбувається ця виставка-ярмарок. Хто надавав дозволи, і хто повинен відповідати за недолугі рішення?", – заявив очільник комісії свободівець Михайло Тимошик.

"Керівник департаменту культури, релігій та національностей Григорій Шергей повинен пояснити, чому зараз відбувається увесь цей безлад. Очільник театру також має відповісти на ці запитання. Депутати не можуть втручатися в діяльність театру тому, що це самостійна юридична особа. Проте ми категорично проти того, щоб театр перетворювався на ринок. Цей базар є ганьбою для усієї области, це скандал на усю Україну! Недопустимо, щоби в закладі культури продавали речі, які не мають жодного стосунку до культури. Ми виступаємо за те, щоб не було спотворених речей, щоб театр отримував дотації й інші доплати, щоб люди могли спокійно працювати. Необхідно розібратися в ситуації та справедливо покарати винних", – зазначив депутат Тернопільської облради свободівець Володимир Стаюра.

Керівник комісії поставив на голосування пропозицію щодо висловлення догани та попередження в. о. директора театру Борису Репці. Також депутати запропонували звернутися до голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна з вимогою, щоби він взяв пояснення в Григорія Шергея стосовно цієї ситуації та висловив йому догану. Однак через спротив "регіоналів", жодну з пропозицій не ухвалили.

Очільник комісії свободівець Михайло Тимошик повідомив, що скерує звернення до голови Тернопільської ОДА щодо необхідности надання пояснень Григорія Шергея стосовно цієї ситуації та вимагатиме застосування дисциплінарних стягнень у вигляді доган.

Зазначимо, що 13 червня 2013 року депутат-свободівець місцевої облради Володимир Стаюра надіслав звернення першому заступнику голови Тернопільської обласної ради Сергію Тарашевському з вимогою термінового розглянути ситуацію, що склалася в театрі та негайного скликати постійну комісію з питань духовності, культури, свободи слова та інформації для розгляду питання щодо законности і доцільности надання в оренду приміщення Тернопільського обласного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Медичних ...
Наступна новина: У Львові урочисто ...

КОМЕНТАРІ