Хмельниччина: у дитячому таборі «Чайка» проведена акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Хмельниччина: у дитячому таборі «Чайка» проведена акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

15.06.13 08:40 0 1007
За вікном літо – період активного відпочинку та оздоровлення дітей в літніх таборах. На Хмельниччині гостинно відчинили двері дитячі оздоровчі табори, під час відпочинку в яких діти набираються позитивних емоцій, здоров’я та нових знань.

Саме з метою навчання дітей основних правил безпеки життєдіяльності, вмінням і навичкам правильно діяти в екстремальних ситуаціях, за ініціативи управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради та Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій 14 червня в оздоровчому таборі «Чайка», що у селі Головчинці Летичівського району, була проведена громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.».

До відпочиваючих завітав багаточисельний екіпаж агітаційного автобусу ГУДСНС, до складу якого увійшли рятувальники, сапери та методисти Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності, а також вогнеборці на пожежно-рятувальному автомобілі.

На території табору розгорнулися відразу п’ять навчальних точок. На першій фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення навчали дітлахів, як поводитися з підозрілими вибухонебезпечними предметами. Водночас діти спробували шукати навчальні боєприпаси у землі, як справжні сапери – в касках та бронежилетах, використовуючи справжні засоби пошуку снарядів.

На другому навчальному місці діти отримували теоретичні знання, а методисти Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності проводили психологічне тестування.

Третє навчальне місце – агітаційний автобус Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, де відпочиваючі навчалися користуватися вогнегасниками, ознайомилися з правилами поведінки під час різних надзвичайних ситуацій. Неабияке захоплення у малечі викликав перегляд навчального відеофільму «Небезпечні знахідки».

Четверте навчальне місце дітям сподобалося не менше, ніж попередні, адже там вони на практиці тренувалися одягати захисних одяг вогнеборців, проводили розгортання від пожежного автомобілю та подавали воду з пожежного ствола.

На останньому навчальному місці діти тренувалися рятувати постраждалого в зоні хімічної аварій, використовуючи засоби індивідуального захисту.

Під час заходу велика увага була приділена дітям з різними вадами розвитку, які відпочивають в рекреаційному центрі «Берег надії» на території табору «Чайка». Дітлахи демонстрували малюнки на тему «Небезпека очима дитини», за що отримали солодкі подарунки та канцелярські приладдя.

Усі переможці конкурсів були нагороджені грамотами та цінними подарунками. Загалом у проведенні акції взяли участь 254 дитини.

Усе що діти раніше бачили лише на картинках у підручнику, ожило на території дитячого табору. Дітлахи були у захваті від усього побаченого, а нові набуті знання стануть їм у пригоді в майбутньому.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВО "Свобода" ...
Наступна новина: На Волині загрози дефіциту ...

КОМЕНТАРІ