У Криму припинив своє існування черговий підпільний зал ігрових автоматів

У Криму припинив своє існування черговий підпільний зал ігрових автоматів

15.06.13 16:40 0 802
Оперативники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю кримської міліції вилучили 18 «одноруких бандитів», а також грошові кошти, отримані за надані послуги у сфері грального бізнесу, та обладнання, яке використовувалось для організації «безпеки» підпільного закладу.

Перед жагою наживи не зупиняють підприємливих ділків ні існуюча в Україні заборона на заняття гральним бізнесом, ні нечувані суми штрафів, які, здавалося б, повинні назавжди відбити бажання громадян займатися забороненим видом діяльності. У зв'язку з цим, кримські правоохоронці регулярно проводять перевірки, спрямовані на виявлення фактів здійснення незаконного грального бізнесу. І ця робота дає позитивний результат.

Так, наприкінці травня поточного року до оперативних співробітників УДСБЕЗ надійшла інформація, про те, що в підвальному приміщенні п'ятиповерхового будинку, розташованого в центрі одного з прибережних селищ на заході Криму, працює зал гральних автоматів.

Отримана інформація підтвердилася, даний факт територіальним слідчим підрозділом був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 203-2 (заняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України.

- На момент перевірки в приміщенні знаходилось 18 гральних автоматів у робочому стані, і на них здійснювалася гра. У ході санкціонованого обшуку все обладнання було вилучено. На даний час за даним фактом проводиться перевірка, вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до організації діяльності грального залу, - повідомив начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковник міліції Едуард Онацький.

Незаконний гральний заклад був за традицією ретельно замаскований. На вході в приміщення не було ніяких вивісок, які вказували б на вид надаваних послуг, а випробувати фортуну в закладі могло обмежене коло осіб, сторонніх туди не пускали. До слова, серед любителів азарту були не лише місцеві жителі, а й гості Криму. Підпільний зал ігрових автоматів надавав свої послуги тільки вночі, крім того приміщення було обладнане камерами відеоспостереження. Однак конспірація не допомогла заповзятливому ділку уникнути відповідальності.

Нелегальному бізнесменові загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 тис. до 680 тис. грн.) з конфіскацією грального обладнання.

Правоохоронці в черговий раз попереджають наполегливих підприємців про відповідальність за діяльність у сфері грального бізнесу, а громадянам нагадують, що незаконною є не тільки організація грального бізнесу, але й участь в азартних іграх, закликають бути свідомими і відповідальними, а про відомі факти діяльності підпільних гральних закладів повідомляти міліціонерам.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківські ...
Наступна новина: Тернопільські студенти у ...

КОМЕНТАРІ