За 600 гривень та кредитні картки нелюди жорстоко катували пенсіонерів

За 600 гривень та кредитні картки нелюди жорстоко катували пенсіонерів

16.06.13 08:36 0 866
На Полтавщині міліція затримала трьох нападників, які ледь не спалили живцем подружжя. Вогонь знищив не лише речі господарів, а й сліди злочину, тому майже 4 місяці знадобилося оперативникам аби їх вирахувати. Правоохоронці провели майже «ювелірну», копітку роботу і встановили осіб, які так жорстоко познущались над людьми.

Майже чотири місяці тому звичайний зимовий вечір для сімейної пари з Машівського району ледь не став останнім. Троє невідомих чоловіків увірвалися до помешкання людей з єдиною метою – дістати гроші та цінні речі.

75-річному пенсіонеру та його 48-річній дружині зловмисники зв’язали руки та ноги електричними дротами, жорстоко били та всіляко знущались. Знайшовши близько шестиста гривень та декілька кредитних карток, чоловіки накрили обох ковдрою, підпалили диван та закрили двері будинку ззовні. Кімната в цей час палала, повітря наповнювалось чадом, все навколо руйнувалось, а бідолашні в той момент лише молились.

Можливо це і допомогло жінці розплутати руки та відкинути ковдру, яка вже горіла. Жінка швидко звільнила чоловіка і разом їм вдалося вибратися з вогняного полону, вибивши віконне скло. За допомогою потерпілі звернулись до сусідів, які викликали міліцію, швидку допомогу та пожежників.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Побита сімейна пара перебувала в шоковому стані, а в оселі панував повний безлад.

Міліція запрацювала на повну: подвірні обходи, спілкування з населенням, встановлення бодай якоїсь зачіпки, яка б вивела на слід злодіїв. Але одразу їх вирахувати не вдалося. За кілька місяців оперативники зрештою «вийшли» на ймовірних катів. Ними виявились: 24-річний непрацюючий, одружений чоловік, 20-річний непрацюючий та раніше судимий його спільник, а також 21-річний непрацюючий хлопець. Всі вони мешканці селища міського типу Машівка, а один із них ще й добрий знайомий потерпілій родині.

«Стосовно хлопців розпочато не одне кримінальне провадження. Їм оголошено про підозру за розбійний напад (ч.3 ст.187) та замах на убивство (ч. 2 статті 115) Кримінального кодексу України. Такі кримінальні заробітки затриманим можуть обійтися позбавленням волі до п’ятнадцяти років або ж довічним ув’язненням», - говорить начальник УМВС Полтавщини Едуард Федосов.

І хоча затримані наразі визнають свою вину і жалкують про свій нелюдський вчинок – пенсіонерам здоров’я це вже не поверне. Потерпілі готові пробачити своїм кривдникам і продовжують жити. Дідусь, не дивлячись на серйозну травму руки, сповнений лише позитивних емоцій і продовжує займатися улюбленою справою – фермерством. Дружина ж, до цього часу знаходиться в страху і подумує про переїзд в інше місто. Вона каже, що тоді, дивлячись в очі смерті, вже практично попрощалася із життям, але зрозуміла, що помирати дуже страшно. Можливо, саме жага до життя і стала саме тією рятівною соломинкою.

 

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За виплату страхового ...
Наступна новина: Майже 900 курсантів ХНУВС ...

КОМЕНТАРІ