Львівщина готова співпрацювати та підтримувати ініціативи Мальтійського Ордену для розвитку регіону, – В. Шемчук

Львівщина готова співпрацювати та підтримувати ініціативи Мальтійського Ордену для розвитку регіону, – В. Шемчук

16.06.13 11:17 0 1080
15 червня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні Паулем Фрідріхом фон Фурхерром.

Під час зустрічі вони обговорили можливості двостороннього співробітництва, зокрема представлення Львівщини на теренах Європи та світу, культурний розвиток регіону та співпрацю у галузі охорони здоров’я.

«Мальтійський Орден активно працює у соціальному напрямку, надає допомогу різноманітним організаціям, в тому числі і громадським. Ми готові співпрацювати та підтримувати такі ініціативи для розвитку Львівщини», – зазначив Віктор Шемчук.

Пауль Фрідріх фон Фурхерр повідомив, що перебуває у Львові вперше і хоче оцінити всі можливості співпраці з регіоном, а також розповів, що у місті вже існує Мальтійська служба допомоги.

Очільник Львівщини та Пауль Фрідріх фон Фурхерр також відвідали онкологічний центр Львівської обласної дитячої клінічної лікарні, де оцінили можливість надання фінансової допомоги для придбання необхідного медичного обладнання.

Довідка:

Суверенний військовий Орден Госпітальєрів Святого Івана Єрусалимського, лицарів Родосу і Мальти (англ. Sovereign Military Hospitaller Order of Saint John of Jerusalem of Rhodes and of Malta,) — за міжнародним правом статус цього утворення «незалежне князівство». Великий магістр визнаний главою держави, його світський ранг — князь, духовний — прирівнюється до кардинала (Князь церкви). Представники ордену, його місій мають дипломатичний імунітет.

Мальтійська служба допомоги у Львові  – це благодійна організація, яка розпочала свою роботу у Львові в грудні 1990 р. в рамках зимової гуманітарної допомоги з Німеччини, а 23 лютого 1993 р. за ініціативи Суверенного військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, рицарів Родосу і Мальти та Німецької Мальтійської служби допомоги було зареєстровано Благодійну організацію «Мальтійська служба допомоги у Львові». Сповідуючи мальтійське гасло «Збереження віри та допомога потребуючим», МСД працює для дітей з інтернатів та сиротинців, бідних одиноких людей похилого віку, осіб з особливими потребами, забезпечуючи посильну систематичну та послідовну підтримку та допомогу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: На Рівненщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ