Сергій Рижук під час урочистостей до Дня медичного працівника: «Своєю благородною справою ви повертаєте сотні тисяч людей до повноцінного життя»

Сергій Рижук під час урочистостей до Дня медичного працівника: «Своєю благородною справою ви повертаєте сотні тисяч людей до повноцінного життя»

17.06.13 08:28 0 954
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, звертаючись до працівників галузі охорони здоров’я області під час урочистостей з нагоди їхнього професійного свята, що відбулися 14 червня у Житомирському українському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги.

«Міцне здоров’я – це найдорожче, що є у людини. І своєю доброю справою ви повертаєте сотні тисяч людей до повноцінного життя. Завдяки цьому в області системно виконуються всі заходи, котрі передбачені згідно з Указом Президента України Віктора Януковича про національний план дій на 2013-й рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава“, – Житомирщина є одним із лідерів серед регіонів України за рівнем реалізації настанов Глави держави. Та найкращою відзнакою для вас є не оцінка вашої діяльності керівництвом області чи навіть держави, а насамперед відгуки людей. Тому основний акцент у реформуванні галузі охорони здоров’я спрямований на первинний рівень, надання медико-санітарної допомоги населенню та забезпечення ефективності, доступності і, найголовніше, якості медичних послуг», – зазначив у своєму вітальному слові керівник області.

Протягом трьох останніх років за сприяння обласної влади вдалося зробити чимало важливих кроків на шляху реформування системи охорони здоров’я. «Усі зусилля ми спрямовували саме на охорону здоров’я наших земляків, – пояснив Сергій Рижук. – Так, серед найпотужніших медичних закладів на території області діють перинатальний центр, де народжують жінки навіть і з інших областей України, комунальна установа „Центр екстреної медичної допомоги та медицина катастроф“ Житомирської обласної ради, а також було відновлено ряд районних лікарень». Посадовець запевнив, що керівництво області й надалі покращуватиме сферу охорони здоров’я на Житомирщині, підвищуючи при цьому і заробітну плану лікарям та працівникам галузі, адже четвертий рік поспіль область перевиконує бюджет: «ми збільшили надходження до обласного бюджету в 1,9 рази, при цьому до державного бюджету відрахування зросли в 1,6 рази та на 12 процентних пункти зменшилась залежність від державного бюджету». Так, наразі за темпами розвитку економіки Житомирська область посідає одне з провідних місць в державі. Три чверті всіх додаткових надходжень до обласного бюджету спрямовується на оновлення матеріально-технічної бази лікувальних закладів області, а також на створення потужної діагностичної бази.

На Житомирщині благородній справі лікувати та оздоровлювати людей присвятили своє життя 4282 лікаря та близько 13-ти тисяч молодших спеціалістів із медичною освітою. Очільник області також побажав працівникам медичної сфери завжди бути прикладом бадьорості та доброго здоров’я для свої земляків.

Під час виступу Сергій Рижук запропонував провести восени и всеобласний з’їзд лікарів. «Тоді ми обговоримо досягнення галузі та разом сплануємо, яким чином нам і надалі спільними діями зміцнювати та примножувати авторитет лікарів у суспільстві», – означив мету майбутнього заходу.

За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток системи охорони здоров’я області, високий професіоналізм і з нагоди професійного свята голова облдержадміністрації Сергій Рижук вручив почесні грамоти головному лікарю Чуднівської центральної районної лікарні Леоніду Павлюку, завідувачу відділенням судово-медичної криміналістики обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради Ользі Загороднєвій, методисту, викладу культурології Бердичівського медичного коледжу Софії Блонській, лікарю виїзної бригади підстанції м. Бердичева комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради Юрію Павленку, заступнику головного лікаря з амбулаторно-профілактичної роботи обласної комунальної установи Житомирський обласний перинатальний центр Житомирської обласної ради Людмилі Асташкіній і медичній сестрі з масажу обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без батьківського піклування, Житомирської обласної ради Надії Чумакевич. За виявлену професійну майстерність і високі досягнення у галузі охорони здоров’я області Сергій Рижук вручив Дипломи лауреата обласної премії імені О. Ф. Гербачевського завідувачу приймально-діагностичним відділенням обласної дитячої лікарні Ользі Бабічевій, заступнику директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентині Грищук, головному лікарю КУ «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Валентині Дімовій, головному лікарю КУ «Центральна міська лікарня № 2 м. Житомира» Віктору Павлусенку та завідувачу хірургічним відділенням обласної клінічної лікарні імені О. Ф. Гербачевського Валерію Поліщуку.

Привітати працівників галузі охорони здоров’я прийшли голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Владика Никодим, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ