На Івано-Франківщині в селі Берлоги, що на Рожнятівщині в рамках відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі відбулась перша районна молодіжна проща

На Івано-Франківщині в селі Берлоги, що на Рожнятівщині в рамках відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі відбулась перша районна молодіжна проща

17.06.13 13:00 0 1029
В Рожнятівському районі з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі та на виконання плану заходів Кабінету Міністрів України щодо відзначення важливої події в житті християн 15 червня 2013 р. в с. Берлоги відбулась Перша молодіжна проща до Берлогівської ікони Матері Божої, що також приурочена 350-річчю першої письмової згадки про старий Божий храм Різдва Пресвятої Богородиці. Основною метою заходу було духовне оздоровлення та навернення молодих людей до Бога, християнських цінностей, виховання любові до святинь та рідного краю.

На початку прощі біля старого храму учасників та гостей району зустрічали місцевий парох Роман та сільський голова Ірина Ясінець, після чого всі бажаючі мали нагоду прийняти таїнство сповіді, за чим відбулась Свята Літургія в якій взяли участь о.декан Володимир Тарас та о.декан Роман Балагура. Неймовірна аура панувала, коли відбувся похід до джерела та ротонди зведеної на честь Пресвятої Родини, а також встановлення та висвячення з нагоди Року Віри Пам’ятного Хреста. Гостей та учасників свята місцева громада почастували святковим обідом.

У новому храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулись духовні розважання із о. Русланом П’ястою головою підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської архиєпархії з учнями шкіл району та з молоддю, які активно спілкувалися на тему «Життя без шкідливих звичок – дар Божий».

Урочисте відкриття музейної кімнати церковних речей здійснили парох Храму Пресвятої Богородиці в с. Берлоги отець Роман Наритник, сільський голова Ірина Ясінець та заступник голови райдержадміністрації Омелян Бойчук, які привітали учасників, гостей та жителів с. Берлоги і побажали святкового настрою та душевного спокою і гармонії. А під відкритим небом стартував Перший районний фестиваль духовної пісні «Ми діти Марії» в якому активну участь взяли колективи, ансамблі від усіх населених пунктів району. Завершилось свято святковим концертом. Гості та учасники свята отримали пам’ятні сувеніри та подяки. Організаційний комітет висловлює слова вдячності всім учасникам, гостям та доброчинцям даного дійства.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Запорізькі міліціонери ...
Наступна новина: В Тернополі усі дозволи - в ...

КОМЕНТАРІ