Прем’єр-міністр Чехії Петр Нечас подає у відставку

Прем’єр-міністр Чехії Петр Нечас подає у відставку

17.06.13 14:33 0 906
Голова уряду Чеської Республіки Петр Нечас у понеділок подає у відставку. Про це він заявив у неділю пізно ввечері після засідання голів партій владної коаліції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На думку прем’єра, таким чином можна буде уникнути голосування про відставку уряду, як цього вимагає найбільша опозиційна Соціально-демократична партія й проведення якого заплановане на вівторок, 18 червня.

Петр Нечас пропонує обрати нового прем’єра з членів владної правої Громадянсько-демократичної партії й сформувати новий уряд, що дасть змогу уникнути позачергових виборів до парламенту. Згідно з Конституцією наступні вибори мають відбутись у травні 2014 році.

У понеділок також має відбутися надзвичайне засідання президії Громадянсько-демократичної партії, на якому очікується, що Петр Нечас складе повноваження голови партії.

На думку політологів, зараз найважливіше, яке рішення у ставленні до політичної кризи прийме президент країни Мілош Земан, зокрема, чи підтримає він пропозицію Петра Нечаса, чи погодиться проводити позачергові вибори до парламенту.

Пропозицію Петра Нечаса про обрання нового прем’єра з рядів головної владної Громадянської-демократичної парії підтримує голова партії владної коаліції ТОР-09, міністр закордонних справ Карел Шварценберг.

Політична криза в Чехії є наслідком розкритої поліцією масштабної корупційної афери, до якої втягнена низка відомих високопосадовців. Вже арештовано семеро осіб.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Екологічну ситуацію на ...

КОМЕНТАРІ