На Житомирщині вчилися і змагалися

На Житомирщині вчилися і змагалися

17.06.13 11:41 0 834
Всеукраїнський конкурс „Кращий державний службовець” – це можливість презентувати себе як кваліфікованого, ерудованого та перспективного працівника.

Конкурс щорічно проводиться серед державних службовців ІІ-VІІ категорій посад в номінаціях: „Кращий керівник” (беруть участь керівники структурних підрозділів, які мають загальний стаж державної служби не менш як 5 років, з них на керівних посадах не менш як 2 роки); та „Кращий спеціаліст” (спеціалісти, які мають загальний стаж державної служби не менш як 2 роки).

У рамках конкурсу проводиться навчання за Комплексною програмою підвищення кваліфікації державних службовців ІІ-VІІ категорій посад, яка розроблена Інститутом підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України. Метою навчання державних службовців за Програмою є набуття та удосконалення системи знань і умінь як основи професійної компетентності, здатності до ефективного вирішення завдань професійної діяльності в умовах модернізації державного управління, реалізації системних реформ, формування громадянського суспільства.

У цьому навчанні зі змагальним характером взяли участь 93 керівники та 158 спеціалістів місцевих державних адміністрації. Вони виконували тестові завдання на знання законодавства, складали ділові документи, показували вміння працювати із сучасними комп’ютерними технологіями.

Кращі державні службовці райдержадміністрацій приїхали в обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій для участі у другому турі.

Під час його проведення особлива увага зосереджувалася на виявленні державних службовців з високим професійним рівнем вирішення складних завдань у сфері державного управління.

Завдання включали:

- запитання для співбесіди з питань державного управління та місцевого самоврядування;

- практичні завдання та тести з питань службової етики та етикету;

- публічний виступ з актуальних питань суспільно-політичного розвитку країни та реформування державного управління.

Переможці та лауреати конкурсу нагороджуватимуться дипломами під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня державної служби.

ІІІ тур конкурсу та його фінальну частину заплановано провести наприкінці вересня 2013 року.

Початок цьогорічного конкурсу вкотре показав, що на державну службу приходять професійно підготовлені громадяни, які професійно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності.

Довідково. Щорічно Всеукраїнський конкурс „Кращий державний службовець” проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 з метою забезпечення зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Матеріали щодо проведення конкурсу розміщені на офіційному веб-сайті Нацдержслужби України (www.nads.gov.ua): банер „Всеукраїнський конкурс „Кращий державний службовець”.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині через ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ