Михайло Болотських привітав випускників Національного університету цивільного захисту України

Михайло Болотських привітав випускників Національного університету цивільного захисту України

17.06.13 11:47 0 936
15 червня у Національному університеті цивільного захисту України відбувся випуск спеціалістів 2013 року. Зі стін славетного навчального закладу вийшли 577 ерудованих, талановитих молодих фахівців, спеціалістів нової генерації, здатних успішно виконувати професійні завдання, 202 з яких продовжать свою службову діяльність у підрозділах Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій, 23 випускники поповнили лави Міністерства надзвичайних ситуацій Республіки Азербайджан, а три – підрозділи Міністерства внутрішніх справ Республіки Таджикистан. 38 юнаків та дівчат отримали дипломи з відзнакою.

На урочистостях були присутніми Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, директор Департаменту персоналу ДСНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Євсюков, директор Департаменту ресурсного забезпечення ДСНС України полковник служби цивільного захисту Руслан Білошицький, директор Департаменту економіки і фінансів Олександр Ільченко, Голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін, керівництво Харківської міської ради, Головних управлінь та управлінь ДСНС в областях, народні депутати, представники громадськості та духовенства, ветерани і батьки.

Вручав дипломи випускникам Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських. Зокрема, він зазначив, що цей період у житті випускників – найвідповідальніший, і своєю професійною майстерністю майбутні рятувальники повинні активно сприяти зміцненню авторитету ДСНС.

«Варто наголосити, що у стінах цього університету навчалися два міністри надзвичайних ситуацій (України і Білорусі) та 27 генералів. Переконаний, що у цьому строю знаходяться майбутні командири загонів, начальники територіальних управлінь та генерали. В житті кожного з вас, товариші лейтенанти, починається нова сторінка вашої служби, адже ви поповнюєте ряди 75-тисячного корпусу рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Чесність, порядність і високий професіоналізм – це ті найважливіші якості, що відрізняють працівника нашої Служби. Прикладом власного життя та самовідданої служби гідно продовжуйте славні традиції свого рідного навчального закладу, зміцнюйте авторитет ДСНС України, пам’ятайте, що ваше головне завдання – захищати людські життя і здоров’я, боронити від вогню матеріальні цінності, ставати на заваді стихії чи людській недбалості, які можуть призвести до виникнення надзвичайних ситуацій. Це важка, але почесна місія. Ми віримо у Ваші сили і з радістю приймаємо Вас до лав підрозділів ДСНС», – зазначив Михайло Болотських.

Із напутнім побажанням до молодих фахівців звернувся ректор університету Володимир Садковий. Він наголосив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами нашого суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту.

Цього року уперше поповнили піротехнічні підрозділи ДСНС 8 молодих фахівців – випускників університету, уперше випускники навчального закладу отримали дипломи бакалавра за напрямами «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» та «Хімічна технологія». Також уперше в історії університету одержали дипломи слухачі Республіки Таджикистан, які пройшли професійну підготовку у стінах навчального закладу.

Приємним моментом у житті університету є зміцнення та розширення міжнародних зв’язків зі спорідненими вищими навчальними закладами рятувального профілю Російської Федерації, Республіки Білорусь, Таджикистану, Азербайджану, Болгарії, Німеччини, Польщі та Швеції. Протягом трьох років поспіль Національний університет цивільного захисту України тісно співпрацює із професійною пожежною охороною Німеччини та Головною школою пожежної служби Республіки Польща. Це значною мірою сприяє підвищенню фахового рівня майбутніх спеціалістів.

Курсанти університету проходять стажування у Німеччині, Польщі. На діє угода з Технічним Університетом – Варна про підготовку курсантів і студентів обох вишів за програмою подвійного диплома у сфері цивільного захисту.

До молодих спеціалістів університету із батьківським благословенням на добрі справи звернулися ветерани навчального закладу. Як і багато років тому, сивочолі ветерани в однострої з молодим поповненням ДСНС. Серед них – доцент кафедри пожежної профілактики у населених пунктах Анатолій Коссе. Він закликав випускників пам’ятати, що в рідному університеті був закладений фундамент їхніх знань, котрі знадобляться в подальшій трудовій діяльності. Як би не склалося у житті після закінчення вишу, зазначив Анатолій Григорович, своїм вихованцям у навчальному закладі завжди раді, завжди готові надати практичну та методичну допомогу, слушну пораду.

Хвилюючим і незабутнім моментом урочистостей став ритуал прощання із прапором університету. Немов останній дзвоник, символічно прогримів святковий салют. В очах уже молодих лейтенантів світилась радість і, водночас, сум. Сум за тими роками, що разом із товаришами ділили у казармах, і світла надія на те, що попереду – справжнє самостійне життя. Хвилюючі слова клятви випускника університету залишаться назавжди у серцях «новоспечених» спеціалістів. Традиційно завершилася церемонія проходженням урочистим маршем особового складу університету. Вкотре, чеканячи крок, випускники підкинули вгору монети – до зустрічі!

Хочеться побажати всім випускникам – досягати успіхів на професійній ниві, зміцнювати авторитет Державної служби України з надзвичайних ситуацій, примножувати добрі традиції рідного навчального закладу, гідно нести почесне звання рятувальника!

Національний університет

цивільного захисту України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: під ...
Наступна новина: Чернігівські підприємці ...

КОМЕНТАРІ