Запорізькі міліціонери припинили діяльність підпільного горілчаного цеху

Запорізькі міліціонери припинили діяльність підпільного горілчаного цеху

17.06.13 12:49 0 807
Дві з половиною тони спирту, понад шість тисяч готових до реалізації пляшок фальсифікованої горілки, тисячі підроблених марок акцизного збору, обладнання для виготовлення «катанки» – такими були результати понад двадцяти санкціонованих обшуків, проведених запорізькими міліціонерами.

Нещодавно співробітниками управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області було отримано оперативну інформацію про діяльність справжнього підпільного виробництва з виготовлення алкогольного фальсифікату.

Нелегальний «горілчаний завод» діяв з розмахом, реалізовуючи небезпечну для здоров’я та життя продукцію на території Запорізької та Дніпропетровської областей. «Достовірності» фальсифікату додавали контрафактні марки акцизного збору.

Всього до складу злочинної групи входило п’ятеро мешканців Запоріжжя.

Слідчим відділенням Шевченківського РВ Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 199 Кримінального кодексу України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів). Нагадаємо, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Наразі вирішується питання про порушення кримінального провадження ще й за ст. 204 КК України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут  підакцизних товарів). Організатора незаконного виробництва – 25-річного мешканця Запоріжжя затримано згідно ст. 208 КПК України. Триває досудове розслідування.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ