За виготовлення фіктивної довідки юнак понесе кримінальну відповідальність

За виготовлення фіктивної довідки юнак понесе кримінальну відповідальність

17.06.13 13:49 0 1005
Не подумавши про наслідки, 25-річний житель Львова вирішив обдурити працівників міліції і навіть суду. Чоловік за допомогою копіювальної техніки підробив довідку про відбуте покарання у вигляді громадських робіт, яке йому присудили за вчинену крадіжку.

У Львові працівники міліції викрили злочинні дії 25-річного раніше судимого місцевого жителя. Чолов’яга вирішив докласти усіх зусиль, аби надурити працівників Феміди і при цьому вийти «сухим із води». Однак, не так сталося, як гадалося: тепер замість того, щоби відбувати покарання за незаконне заволодіння транспортним засобом, зловмисникові «світить» додаткова стаття Кримінального кодексу України – за підробку і використання підроблених документів.

Все почалося ще у 2012 році. За вчинену тоді крадіжку, в одному зі судів міста Львова 25-річному чоловікові присудили громадські роботи терміном на 120 годин. Однак, замість того, аби виконати це рішення, львів’янин не відбув призначеного покарання, а натомість скоїв інший злочин, передбачений статтею 289 ККУ – незаконне заволодіння транспортними засобами. Поцупивши автомобіль «ЗАЗ», зловмисник, будучи у стані сп’яніння, вирішив прокататися вулицями міста, де його і впіймали охоронці правопорядку.  

І у цьому році чоловікові довелося давати пояснення суддям, які розглядали кримінальне провадження за фактом автокрадіжки. І, коли ті довідалися, що ще недавно молодика притягували до відповідальності, присудивши йому громадські роботи, то затребували довідку про виконання цього вироку суду.

Знаючи, що за невиконання рішення суду буде непереливки, зловмисник вирішив схитрувати. Прийшовши до працівників Кримінально-виконавчої інспекції та попросивши довідку про призначене покарання, чоловік, звісно ж, отримав її. Однак, на документі було вказано, що покарання у вигляді громадських робіт останній не відбув.

Очевидно, зловмисник одразу зметикував, що, пред’явивши таку довідку у суді, він не обереться проблем. Відтак, замість того, аби відразу попрямувати до суду, чолов’яга пішов додому, де за допомогою копіювальної техніки, ножиць та клею підробив новий документ, який свідчив, що призначене за вчинену крадіжку покарання він таки відбув.       

Згодом з’ясувалося, що фігурант кримінального провадження надав в органи правосуддя підроблений документ. Відповідно, за цим міліціонери відкрили ще одне кримінальне провадження - за ознаками ч.1, 4 ст.358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Туреччині тривали ...

КОМЕНТАРІ