"Інтелект" проти піратів: розпочато 326 кримінальних проваджень

17.06.13 14:49 0 875
В рамках оперативно-профілактичної операції „Інтелект”, яка проведена правоохоронцями, припинено діяльність 41 підпільного цеху. У правопорушників вилучено контрафактної аудіовізуальної продукції на 2,4 млн. гривень, а підробок з незаконним використанням знаків для товарів і послуг вітчизняних та зарубіжних товаровиробників на загальну суму 5,8 млн. грн..

Як розповів заступник начальника Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Сидоров, найбільш поширеними серед викритих злочинів є порушення авторських прав на ринку комп’ютерного програмного забезпечення, так зване комп’ютерне піратство, а також фальсифікація товарів широкого вжитку: продуктів харчування, побутової хімії, будівельних сумішей, сигарет… При цьому незаконно використовуються товарні знаки та фірмові найменування відомих вітчизняних та зарубіжних виробників.

Так, на Луганщині працівники ДСБЕЗ припинили діяльність групи зловмисників, які організували роботу цехів з виробництва та оптової реалізації фальсифікованого клею з незаконним використанням бренда відомого вітчизняного виробника. Інший нелегальний цех, викритий в регіоні, виготовляв та реалізовував будівельні суміші під маркою закордонного виробника. Під час проведення обшуків у «підпільників» вилучено сировину, готову продукцію та обладнання. Аналогічне виробництво було розгорнуто на Харківщині, де на складах виявлено 18 тон вже готової до реалізації продукції.

Львівські борці з економічним криміналом викрили злочинну групу, учасники якої в Сумській області організували роботу підпільної фабрики з виготовлення тютюнових виробів відомих торгових марок. Масштабне виробництво розташовувалось на території колишнього консервного заводу. Процес виготовлення сигарет тривав цілодобово. Організатори підпільної фабрики подбали і про безпеку свого бізнесу: вони не тільки обладнали територію системою відеоспостереження, а й влаштували підземний хід, який використовувався для термінової «евакуації» персоналу у разі появи стражів порядку.

Всього протягом десяти діб розпочато 326 кримінальних проваджень за ознаками правопорушень, пов’язаних з порушенням прав інтелектуальної власності.

Прес-служба Департаменту ДСБЕЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екологічну ситуацію на ...
Наступна новина: На Тернопільщині травень ...

КОМЕНТАРІ