Ірина Фаріон: "Поява нікчемної технології поділу України на "фашистів" та "антифашистів" – наслідок нашої переможної боротьби за українську мову"

Ірина Фаріон: "Поява нікчемної технології поділу України на "фашистів" та "антифашистів" – наслідок нашої переможної боротьби за українську мову"

17.06.13 17:06 0 936
Поява нікчемної технології від Партії регіонів з поділом України на "фашистів" та "антифашистів" – наслідок нашої переможної боротьби за "Божу росу" – українську мову. Про це 16 червня 2013 року під час зустрічі з мешканцями Сихівського району Львова заявила народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", відомий мовознавець Ірина Фаріон.

Як зазначила Ірина Фаріон, саме питання статусу української мови як державної – попри загрозу "прихватизації" ГТС, скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, голосування за так звані "вексельні" закони тощо – викликало шалений антагонізм у парламенті: "За 22 роки існування Верховної Ради України жодна політична сила не виявляла такої наступальної системности, одержимости та відданости в обстоюванні права, аби в українському парламенті звучала винятково державна мова. І саме через те, що ми заглушуємо цю орду криком "Українська!", товчемо по столах підручними засобами, починаючи від папок і закінчуючи грубезним порядком денним, ці манкурти типу чєчєтових, колєснічєнків та їм подібних вигадали нам тавро "фашисти". Ми не даємо їм спуску ані на хвилину: ця битва відбувається не тільки під час пленарного засідання, але й під час роботи комітетів та Погоджувальної ради. Ви б чули ті скиглення Рибака, Єфремова та Симоненка про те, що ми буцімто не даємо їм спокійно працювати!".

За словами націоналістки, "регіонали" безпорадні перед безкомпромісністю "Свободи", тому вже вигадують різні способи, аби "вгамувати" націоналістів: "Найрезонансніший із них – збір підписів щодо відставки опозиційного віце-спікера свободівця Руслана Кошулинського. Але ця банда вкотре прорахувалася, адже ми не живемо в системі їхніх цінностей, ми не є заручниками панічного страху втрати якоїсь посади, адже будь-яка посада – це всього-на-всього засіб досягнення мети – української України. Підписи вони зібрали, але коли озвучили свою ідею на Погоджувальній раді, то Олег Тягнибок заявив, що "ніхто з посадою не народжувався" і що ми тільки гучніше кричатимемо "Українська!", ніж кричали досі. Ось тоді ця орда остаточно зрозуміла, що ні на якій козі їм не вдасться під'їхати до "Свободи".

На переконання свободівки, головною причиною абсолютного нерозуміння українцями загроз, які нині продукує український політикум, є криза ментальности. "Ті завдання, які часом ставить наш виборець, є дуже складними, аби їх реалізувати, особливо коли ти перебуваєш у лігві українофобії, і, попри наявність партнерів по опозиції, залишаєшся самотнім. Цей абсурд вдасться подолати тільки тоді, коли кожен не зважатиме на свої особистісні проблеми, а усвідомить поважність глобальних викликів та реальну небезпеку остаточної втрати державности. Власне, перебуваючи у стінах "верховного тераріуму", активно відвідуючи з поїздками різні регіони України, я можу ствердити: якщо ми не навчимося міряти своє життя життям Української держави – починаючи з Ужгорода і закінчуючи Луганськом – то всім українцям буде тільки дедалі гірше", – підкреслила Ірина Фаріон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відтепер ...
Наступна новина: В Тернополі казка зі Сходу ...

КОМЕНТАРІ