Віталій Карпюк: На Волині за 3 останні роки додатково в обробіток введено 80 тис. га земель сільськогосподарського призначення

Віталій Карпюк: На Волині за 3 останні роки додатково в обробіток введено 80 тис. га земель сільськогосподарського призначення

18.06.13 08:10 0 1021
На Волині за 3 останні роки додатково в обробіток введено 80 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк на нараді з питань здійснення державного контролю за використанням та охороною земель комунальної та державної власності, додержання вимог земельного та екологічного законодавства.

 «Згідно нового Закону України "Про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України", який набрав чинності 1 січня цього року, кожен клаптик землі сільськогосподарського призначення повинен мати цільове використання. Якщо ж ні, то щороку сільська рада втрачає понад мільйон гривень податків, які мали б надходити до бюджету за оренду землі», - наголосив заступник голови ОДА.

«Найгірша ситуація склалась у Ківерцівському та Луцькому районах. Мені соромно за необроблену землю, за їх громаду. Тут грубо порушується земельне законодавство. Це стосується Жидичинської, Озерцівської, Прилуцької, Липинської, Маяківської, Боратинської, Гіркополонівської сільських рад», - висловив своє обурення Віталій Карпюк.

 Участь в обговоренні тематичних питань взяли заступники голів райдержадміністрацій, начальники територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади області, землевпорядники, а також голови селищних/сільських рад, земельні інспектори державної інспекції сільського господарства в області у вищеназваних районах.


Як доповів начальник державної інспекції сільського господарства в області Сергій Горбач, у Луцькому районі пустує 1695 га землі та Ківерцівському – 5,5 тис. га.

 
Водночас Віталій Карпюк поставив у приклад ТзОВ «Прогрес», який орендує 300 га землі на території Володимир-Волинського району, успішно її використовує та справно сплачує податки у розмірі 3% сільському бюджету.

 
«Делеговані повноваження, покладені на органи місцевого самоврядування, повинні виконуватися у межах чинного законодавства. Тим більше - ми говоримо про землю. Люди мають бути достатньо поінформовані про всі новації. Наголошу, для влади – не самоціль накладати штрафні санкції на людей, а навпаки - роз’яснювати, попереджати, приводити у відповідність із законом. Маємо пам’ятати, що повинен бути чіткий облік землі сільськогосподарського призначення, кожна її ділянка господарем вміло оброблена, при цьому, мають сплачуватись податки за її використання», - резюмував заступник голови ОДА Віталій Карпюк.

 Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську з ...

КОМЕНТАРІ