Близько півтисячі волинських господарів уже отримали за реалізований на переробні підприємства великоваговий молодняк ВРХ та свиней

Близько півтисячі волинських господарів уже отримали за реалізований на переробні підприємства великоваговий молодняк ВРХ та свиней

18.06.13 13:15 0 1019
Волинським підприємствам, які заготовляють та переробляють м'ясо, варто максимально співпрацювати із місцевими господарями, не вдаючись до напівлегальних схем та низькоякісного імпорту. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк на сьогоднішній нараді з питань заготівлі високовагового молодняку великої рогатої худоби у населення. «Це обопільно вигідно усім. Адже селяни тоді матимуть змогу отримати від держави дотацію за здану великовагову велику рогату худобу, а підприємці одержать продукцію, у якості якої будуть впевнені», - підкреслив він.

Віталій Карпюк звернув увагу, що господар може отримати дотацію лише тоді, коли матиме всі необхідні документи, в тому числі і від заготівельників, і виплачує держава в такому разі до 8 гривень на 1 кг живої ваги. «Очевидно, що це – значна підтримка і ми докладаємо максимальних зусиль, аби вони її мали», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Віталій Карпюк повідомив, що на разі в області за реалізований на переробні підприємства великоваговий молодняк ВРХ та свиней 728 власникам нараховано майже 1 млн 300 тис. грн дотації. Майже 471 тис грн близько півтисячі власників ВРХ вже отримали.

Також в ході наради йшлося й про необхідність жорсткого дотримання законодавчих та нормативних вимог заготівельниками та переробниками м’ясної сировини. Начальник головного управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський наголосив на суворому контролі м’яса, яке надходить на підприємства: «З огляду на непросту епідеміологічну ситуацію у прикордонних районах Білорусії, варто посилити увагу, аби в область не потрапило неякісна, потенційно небезпечна сировина за зниженими цінами. Тому прошу керівників підприємств вживати усіх заходів».

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк в свою чергу зауважив, що Волинь виробляє достатньо якісної продукції тваринництва, аби повністю забезпечити потреби населення, тому не варто ризикувати й намагатися швидко заробити, імпортуючи дешеве м'ясо, в тому числі і з Білорусі. «Сподіваюся на ваше розуміння, адже не можна ризикувати здоров’ям волинян», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

«А недобросовісні виробники, які дозволяють собі виробляти й пропонувати людям низькоякісну продукцію, будуть відповідати за це», - резюмував Віталій Карпюк.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині школярі ...
Наступна новина: Житомирщина: турнір з ...

КОМЕНТАРІ