Сьогодні, о 18 год. відбудеться закриття X музичного фестивалю «Стравінський та Україна»

Сьогодні, о 18 год. відбудеться закриття X музичного фестивалю «Стравінський та Україна»

18.06.13 08:00 0 1083
О 18 год. в Луцьку у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбудеться закриття X музичного фестивалю «Стравінський та Україна», який тривав на Волині з 29 травня. У цей день до 100-ліття прем'єри балету «Весна священна» на сцені театру імені Шевченка артисти Харківського національного академічного театру опери і балету імені М.Лисенка показали балети на музику І. Стравінського «Весна священна» та «Жар птиця».

За 20 днів музичного фестивалю надзвичайно цікавими були два концерти камерної музики за участю лауреатів міжнародних конкурсів, відомих музикантів і педагогів Олега Полянського з Кельна і Кирила Родіна з Москви, талановитих студентів Львівської національної музичної академії імені Лисенка Назара Федюка та Ігора Муравйова (учнів професора Володимира Заранського), яких слухали у супроводі оркестру «Кантабіле» під диригуванням народного артиста України Товія Рівця.

Під час наукових конференцій, які відбулись у рамках фестивалю, музикознавці вели мову про «Весну священну» Ігоря Стравінського та «Лісову пісню» Лесі Українки, парадокси творчості і долі Ігоря Стравінського і Дмитра Шостаковича, Ігор Стравінський і Олександр Тансман - нова сторінка фестивалю, яку відкрив художній керівник міжнародного фестивалю імені Тансмана Анджей Вендланд із Лодзі (РП).

17 червня, у День народження Ігоря Стравінського, у програмі гала-концерту - виступи академічного хору, ансамблю класичного танцю та духового оркестру Волинського державного училища культури і мистецтві ім. Ігоря Стравінського, академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії, інструментального ансамблю «Експромт» інституту мистецтв Східноєвропейського Національного університету ім. Лесі Українки, які презентують хореографічну інтерпретацію балету «Весна священна» - «Велика жертва»; «музичні діалоги» викладачів і студентів Музичної академії імені Бацевічув з Лодзі Республіки Польща.

 

X музичний фестиваль «Стравінський та Україна» організовувався за підтримки Міністерств культури України, Волинських обласних державної адміністрації та ради, Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, обласних благодійних фондів «Новий Луцьк» та «Рідна Волинь».

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ