Віктор Шемчук та Генрік Літвін обговорили питання будівництва концесійної автомобільної дороги Краківець-Львів-Броди

Віктор Шемчук та Генрік Літвін обговорили питання будівництва концесійної автомобільної дороги Краківець-Львів-Броди

18.06.13 13:20 0 867
Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук 17 червня провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Польщі в Україні Генріком Літвіном.

Основне питання, яке було обговорено під час  зустрічі -  будівництво концесійної дороги Краківець-Львів-Броди.

За словами Надзвичайного та Повноважного посла Польщі в Україні, будівництво такої дороги є дуже важливим кроком у співпраці між Україною та Польщею, адже наступного року буде закінчено будівництво швидкісної траси «Захід-Схід»: «Це перше і єдине таке сполучення у Європі, і розпочати серйозну роботу над будівництвом дороги зі східної сторони кордону буде надзвичай важливим», – відзначив він.

Водночас голова Львівської ОДА Віктор Шемчук підкреслив, що це питання обов’язково  буде обговорено з Віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом,  який курує питання будівництва інфраструктурних проектів України: «Механізм повернення до початкової концесійної угоди вже напрацьовано, наразі необхідно доопрацювати лише певні моменти і запустити цей проект в дію», – зазначив В. Шемчук.

Голова Львівської ОДА наголосив, що цей проект  дасть Львівщині водночас 2,5 тис. робочих місць у сфері дорожнього будівництва і майже 7 тис. робочих місць у супутніх сферах, а також  можливість для розвитку ринку будівельних матеріалів та інфраструктури.

Також під час зустрічі  очільник області  озвучив ідею будівництва швидкісного залізнодорожного сполучення Львів-Варшава, який може стати альтернативою авіарейсам, адже коштуватиме в рази дешевше.

«На львівському  ВАТ «Електрон» розроблено проект швидкісного поїзда саме для цього залізнодорожного сполучення, і на протязі 2-3 років можна буде запустити 4 сучасні поїзди в цьому напрямку».

Серед інших, були обговорені питання щодо облаштування пішохідних переходів на кордоні Польщі та Львівської області, зокрема на території Самбірського, Старосамбірського та Турківського районів, а також налагодження співпраці у проектах енергозбереження та охорони культурної спадщини.

Вкінці зустрічі  Генрік Літвін висловив  велику подяку Вікторові Шемчуку за активне сприяння у відкритті Польського дому у Львові.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині обласна ...
Наступна новина: Ювілейні заходи, з нагоди ...

КОМЕНТАРІ