На Івано-Франківщині ветерани ВВВ – за здоровий глузд парламентарів

На Івано-Франківщині ветерани ВВВ – за здоровий глузд парламентарів

18.06.13 13:20 0 963
Ветерани Великої Вітчизняної війни з Прикарпаття та учасники бойових дій, які відбувалися на територіях інших держав у мирний час, обурені внесенням на розгляд Верховної Ради України проекту постанови № 2231а «Про вилучення терміну «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів України та навчальної літератури.

«Вимагаємо припинити політичні спекуляції на тему ролі Української нації у визволенні народів Європи від нацистів, - йдеться у зверненні, оприлюдненому від імені ветеранської громадськості Прикарпаття за підписами голів Івано-Франківської обласної Ради ветеранів та обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану. - Велика Вітчизняна війна стала найбільш тривалим військовим протистоянням у роки ІІ Світової війни з-поміж усіх інших. І саме завдяки мужності, самовідданості, хоробрості та самопожертві Українського народу світова спільнота отримала свободу, зупинивши фашистську навалу. Кожен громадянин України знає, що завдяки, в тому числі, перемозі у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, він живе у самостійній державі, незалежність якої проголошена у серпні 1991 року».

Прикарпатські ветерани, як зазначається у зверненні, сподіваються, що «здоровий глузд представників найвищого законодавчого органу України візьме гору над необґрунтованими спробами ревізувати історичні факти та рішуче відкине намагання спровокувати конфлікт в українському суспільстві».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині обласна ...
Наступна новина: Ювілейні заходи, з нагоди ...

КОМЕНТАРІ