На Рівненщині обласна комісія перевірила стан цивільного захисту населення і територій району

На Рівненщині обласна комісія перевірила стан цивільного захисту населення і територій району

18.06.13 13:15 0 854
На виконання плану основних заходів цивільного захисту Рівненської області на 2013 рік комісією Головного управління ДСНС із залученням фахівців управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту облдержадміністрації та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в період з 12 по 14 червня була проведена контрольна інспекторська перевірка реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Березнівському районі. Керував роботою комісії заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області майор служби цивільного захисту Олег Панюк.

Впродовж трьох днів перевіряючі ретельно оцінювали діяльність місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту щодо виконання вимог нормативно-правових актів, організації роботи з попередження надзвичайних ситуацій і підвищення сталого функціонування об’єктів життєзабезпечення в умовах НС, функціонування системи оповіщення керівного складу району та місцевого населення, створення матеріальних резервів на випадок надзвичайних ситуацій, стан інженерного, радіаційного, хімічного, медичного й біологічного захисту населення та територій тощо.

Готовність районних служб цивільного захисту до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій комісія перевіряла шляхом практичного відпрацювання на території центральної районної лікарні. Відповідно до умовної ввідної, в медичному закладі стався вибух кисневого балона. Для ліквідації наслідків надзвичайної події було залучено адміністрацію об’єкта, мобільну групу райдержадміністрації, рятувальників ДПРЧ-11, правоохоронців, аварійні бригади газового господарства, комунсервісу, комуненергії, водоканалу. Всі аварійно-рятувальні служби діяли чітко та злагоджено, що дало змогу в найкоротший термін надати допомогу потерпілим та ліквідувати наслідки вибуху.

В ході роботи комісії також було перевірено стан функціонування об’єктів життєзабезпечення району, зокрема стан тепло- та газопостачання, водопостачання та водовідведення, стан техногенної та пожежної безпеки.

За підсумками контрольної інспекторської перевірки та з метою вирішення проблемних питань щодо цивільного захисту населення і територій Березнівського району від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, усунення виявлених недоліків в організації та роботі місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, комісією буде підготовлено голові райдержадміністрації письмовий акт з переліком пропозицій, які найближчим часом мають бути розглянуті на засіданні постійної комісії з питань ТЕБ і НС району. Також очільник комісії проінформує про результати роботи і керівництво облдержадміністрації.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині школярі ...
Наступна новина: Житомирщина: турнір з ...

КОМЕНТАРІ