На Рівненщині обговорили дію «Відкритого Уряду»

На Рівненщині обговорили дію «Відкритого Уряду»

18.06.13 13:35 0 991
На круглому столі громадські активісти та чиновники проаналізували, як торік в Україні та області реалізували засади Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Так, експерти обговорили рівень залучення та вплив громадськості на роботу влади. Зокрема, голова громадської ради при облдержадміністрації Юрій Ходаковський зазначив, що спільними діями активістів та керівництва області на Рівненщині у 2012 році вирішили низку важливих для краян питань.

Водночас, за словами фахівців, одним із пунктів декларації «Відкритого уряду» є підвищення якості надання адмінпослуг. Відтак, аби спростити для громадян та бізнесу отримання потрібних документів та консультацій, вже до кінця року відповідні центри запрацюють у всіх районах Рівненщини та містах обласного значення. Крім цього, віднедавна адміністративні послуги мешканці області зможуть отримувати й у поштових відділеннях. Серед іншого, аби покращити організацію громадської експертизи та правової освіти населення з антикорупційних заходів, учасники засідання ухвалили рішення влаштувати навчальні семінари та тренінги для керівників та працівників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Довідково: «Партнерство «Відкритий уряд» — це багатостороння міжнародна ініціатива, метою якої є забезпечення прозорості державного управління, залучення громадян до участі у його процесах, боротьба з корупцією та використання нових технологій для покращення державного управління. Ініціативу започаткували 20 вересня 2011 року під час сесії Генеральної Асамблеї ООН, коли 8 країн-засновниць (Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, ПАР, Велика Британія та США) підписали Декларацію «Відкритий уряд», оголосили свої національні плани дій та підтримали намір 38 країн приєднатися до Партнерства.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віктор Пшонка привітав ...

КОМЕНТАРІ