Міліція знайшла малюка, батько якого не помітив його зникнення

Міліція знайшла малюка, батько якого не помітив його зникнення

18.06.13 09:54 0 944
Майже три години працівники міліції шукали батьків півторарічного хлопчика, якого знайшли біля автомийки у м. Скадовськ Херсонської області. Події того дня згадує слідчий СВ Скадовського РВ лейтенант міліції Сергій Якубовський. Саме він весь час був поруч із дитиною, нагодував її, відмив та заспокоїв. Результат не забарився – хлопчик став називати міліціонера «татом».

В неділю о дев’ятій ранку до чергової частини Скадовського райвідділу міліції надійшов дзвінок з автомийки. Її працівник розповів, що по території блукає маленький хлопчик, який весь час намагається вибігти на дорогу і кличе батьків. Туди негайно вирушила слідчо-оперативна група.

На місці міліціонери побачили дитину, якій на вигляд – півтора роки. Працівники автомийки розповіли, що не знають, звідки прийшла дитина або хто її підкинув. Хлопчика забрали до райвідділу, де весь час поруч із ним знаходився Сергій Якубовський.

– Мені стало шкода малого. З одягу на ньому була лише майка. Ні спідньої білизни, ні взуття. Дитина була дуже брудною. З усіх відділів прийшли дівчата, принесли вологі серветки. Спільними зусиллями ми трохи відмили хлопчика, – розповів Сергій Якубовський.

Також слідчий пішов до магазину і купив дитині печиво, сік та фруктове пюре. Хлопчик охоче поїв і одразу ж став називати слідчого татом.

– Якщо чесно, я неабияк здивувався. Гадав, що діти зазвичай погано їдять і вередують. А наш малий так добре поїв і одразу ж назвав мене татом. Я розгубився, а колеги-жінки дружно розсміялися, – сказав слідчий.

Крім їжі, хтось з міліціонерів приніс іграшки, дитині купили дещо з одягу.

Поки слідчий доглядав хлопчика, оперативники шукали батьків малого. Через вік дитина не могла назвати своє ім’я та місце проживання. Тож пошуки розпочали від території автомийки, заходили до кожного дому. Оперативники питали людей, де мешкають маленькі діти або відпочивальники з дітьми, адже місто курортне.

В одному з дворів міліціонери побачили молодого чоловіка, який фарбував літній душ. На запитання, чи є у нього діти, той відповів ствердно. Коли ж спитали, де знаходиться дитина, чоловік почав озиратися навкруги, потім пішов до будинку, після чого побіг на город. Тут міліціонери почули, що у чоловіка пропав син. Батька заспокоїли, сказавши, що дитина жива і здорова.

У райвідділі міліції батько пояснив, що вранці дружина поїхала на сільгоспроботи, а його залишила доглядати сина. Він бачив, що хлопчик грався у дворі, тож не переживав. А сам в той час фарбував і лагодив літній душ. Він не помітив, що хвіртка була відкритою і син вийшов на вулицю. Майже три години батько займався своїми справами і не згадував про сина, поки про дитину йому не нагадали працівники міліції.

Оперативники вирахували, що він свого дому до автомийки хлопчик пройшов 300 метрів. І це майже без одягу, по центральній вулиці у вихідний день. Також міліціонерів вразило те, що ніхто з жителів містечка не звернув увагу на одинокого хлопчика і не допоміг йому.

Стосовно батька хлопчика буде складено адміністративний протокол за ч.1 ст.184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення

– Ми з’ясували, що батькам дитини по 20 років. Вони цілком благополучна родина. Мати з ранку і до пізнього вечора працює на полях, а чоловік сидить дома з дитиною. Дехто з сусідів подружжя казали нам, що батько молодий і недосвідчений, тож і не догледів сина. Та ми пояснили чоловіку, що його неуважність могла надто дорого коштувати. Деякий час ця родина буде під нашим наглядом. Сподіватимемось, що для батьків це стане уроком на майбутнє, – повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС Херсонщини полковник міліції Олександр Єфіменко.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ