Поліція Туреччини застерігає учасників страйку від демонстрацій

Поліція Туреччини застерігає учасників страйку від демонстрацій

18.06.13 14:07 0 971
Поліція Туреччини закликає представників профспілок, які беруть участь у страйку, припинити блокування головної вулиці в центрі Анкари. В іншому разі демонстрантів обіцяють розігнати. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Робітники намагалися організувати ходу в рамках національного страйку, скликаного профспілками на знак протесту проти розгону демонстрантів на стамбульській площі Таксім.

Водночас міністр внутрішніх справ Туреччини заявив, що страйк є незаконним, і для демонстрантів будуть «законні наслідки», якщо вони братимуть у ньому участь.

Одноденний страйк підтримує Конфедерація прогресивних профспілок, а також профспілки держслужбовців, інженерів й архітекторів, лікарів і дантистів.

У своїй заяві профспілки наголошують, що правляча Партія справедливості й розвитку прем’єра Реджепа Тайїпа Ердогана «почала наступ на націю», силою виселивши мітингувальників з парку Таксім-Ґезі у Стамбулі 15 червня.

Антиурядові протести тривають у Туреччині вже понад два тижні. Вони розпочалися з акції протесту на захист парку Ґезі, який місцева влада мала намір забудувати, а згодом переросли в акції з вимогою відставки уряду Ердогана.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ