У Луцьку обговорюють питання надання адміністративних послуг населенню

У Луцьку обговорюють питання надання адміністративних послуг населенню

18.06.13 14:20 0 1033
До нашого міста завітали делегації з міст Івано-Франківськ та Люблін (Республіка Польща), аби обговорити питання реалізації проекту: «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) та розвитку співпраці Луцького Центру надання адміністративних послуг, Івано-Франківського Центру надання адміністративних послуг та Люблінського Бюро обслуговування мешканців (БОМ)». Перебуватимуть у Луцьку вони ще два дні.

ж з ними зустрівся міський голова Микола Романюк. Участь у розмові взяли також заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, керівники структурних підрозділів міської ради.

Микола Романюк привітав гостей, які завітали до Луцька. «Приємно, що ця зустріч відбувається у нашому місті, адже тут обговорюватимуть уже конкретні питання реалізації проекту, - сказав міський голова. – Це наша спільна справа, яку вирішуватимуть поступово».

Міський голова зауважив, що Луцьк спільно з польськими колегами реалізує п’ять проектів по програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», хоча подано було на розгляд 12. На жаль, не всі вони набрали необхідну кількість балів. За його словами, деякі проекти цікаві і необхідні, тому їх треба доопрацювати, зокрема, це - «Безпечне місто».

Микола Романюк запропонував й надалі продовжувати написання спільних проектів. За його словами, Луцьк уже має певний досвід у цьому питанні.

Він подякував усім, хто причетний до реалізації проекту покращення надання адміністративних послуг населенню та побажав плідної роботи. Наголосив, що луцький ЦНАП уже повністю готовий. Через погодні умови виникли затримки із завершенням робіт з благоустрою прилеглої території.

Звернувся з вітальним словом до присутніх і заступник Івано-Франківського міського голови Руслан Панасюк. Він подякував за можливість відвідати Луцьк. За його словами, цей проект дуже важливий для Любліна, Луцька та Івано-Франківська. Руслан Панасюк зауважив, що з радістю ознайомиться з досвідом нашого міста у наданні адміністративних послуг населенню.

Подякувала за можливість відвідати Луцьк й координатор проектів Гміни Люблін Анна Ястшебська. Вона розповіла, що брала участь у реалізації уже не одного проекту. Висловила надію на спільну успішну реалізацію проекту з покращення надання адміністративних послуг. Адже від цього виграють усі учасники.

Петро Верзун, який є керівником проекту, розповів детальніше про проект «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) та розвитку співпраці Луцького Центру надання адміністративних послуг, Івано-Франківського Центру надання адміністративних послуг та Люблінського Бюро обслуговування мешканців (БОМ)». За його словами, загальний бюджет проекту становить 468 600 євро, з них для Луцька передбачено – 235 729 євро. Співфінансування з міського бюджету становить 10 %. Загальний термін реалізації становить 24 місяці.

Головним партнером є виконавчий комітет Луцької міської ради, партнери – ГО Фонд місцевого розвитку (Луцьк), міські ради Івано-Франківська та Любліна.

Основні заходи, передбачені проектом:

– моніторинг поточного стану ЦНАП (м. Луцьк та м. Івано-Франківськ) та БОМ (м. Люблін);

– проведення студійних візитів для ознайомлення з кращим досвідом функціонування ЦНАПів та БОМ у місті Люблін;

– проведення міжнародної конференції для представників органів місцевого самоврядування у Луцьку з метою промоції попередніх результатів проекту. Конференція стане початком офіційного заснування Мережі центрів надання адміністративних послуг;

– створення універсальних кейсів по заснуванню ЦНАП та БОМ і поширення їх серед зацікавлених органів місцевого самоврядування. Підвищення кваліфікації працівників ЦНАП та БОМ;

– налагодження прозорої системи електронного документообігу звернень і скарг громадян;

– вдосконалення інфраструктури ЦНАП та БОМ (закупівля 7 комплектів меблів та офісної техніки для Луцького та закупівля обладнання для Івано-Франківського ЦНАП);

– проведення промоційної кампанії. Проведення незалежного оцінювання рівня задоволеності населення роботою ЦНАП та БОМ;

– розробка уніфікованих адміністративних послуг та впровадження їх в кожному з ЦНАП та БОМ для надання послуг іноземним громадянам. Відкриття інформаційних пунктів у ЦНАП та БОМ для надання послуг іноземним громадянам.

Варто зазначити, що на початку червня відбувся обмінний візит в рамках реалізації проекту делегацій з Любліна та Луцька у місті Івано-Франківську, 17-19 червня – відповідний візит у місті Луцьку, 24-26 червня – візит у місто Люблін. Здійснює роботу моніторингова комісія та моніторингова група.

Після офіційної части учасники зустрічі перейшли до розгляду робочих питань. Гостей з Любліна та Івано-Франківська ознайомлять з діяльністю Луцької міської ради, презентують ЦНАП, ознайомлять з роботою Дозвільного центру та Відділу державної реєстрації суб’єктів господарювання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбулася ...
Наступна новина: На Волині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ