Львівська ОДА та Представництво ЮНІСЕФ в Україні підпишуть меморандум про співпрацю

Львівська ОДА та Представництво ЮНІСЕФ в Україні підпишуть меморандум про співпрацю

18.06.13 18:42 0 1036
17 червня голова Львівської ОДА Віктор Шемчук зустрівся з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо. Участь у зустрічі також взяли керівник проектів з розвитку соціальних послуг Представництва ЮНІСЕФ в Україні Владислав Лашко, заступник голови облдержадміністрації Ірина Романів та керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

Метою візиту Юкіе Мокуо на Львівщину стало обговорення питань щодо надання якісних соціальних послуг дітям, раннього втручання для дітей з вадами розвитку та популяризації вживання йодованої солі.

Відзначимо, що на початку зустрічі голова Представництва ЮНІСЕФ наголосила, що Львівщина є надзвичайно прогресивним регіоном України у справах захисту дітей.

Юкіе Мокуо розповіла про намір активно впроваджувати ініціативу «Місто дружнє до дитини» на території області та наголосила, що позитивним кроком у створенні сприятливих умов для розвитку дітей було б залучення великих міст регіону до реалізації цієї програми. Окрім цього, вона поінформувала, що між ЮНІСЕФ та НОК України також досягнуто домовленостей про співробітництво щодо популяризації здорового способу життя та залученні дітей до занять спортом.

Під час розмови Віктор Шемчук запропонував укласти меморандум про співпрацю між Львівською ОДА та Представництвом ЮНІСЕФ, відповідно до якого усі міста області долучаться до програми «Місто дружнє до дитини», а також активно розвиватиметься соціальна складова в рамках Національних проектів «Євробаскет-2015» та «Олімпійська надія-2022».

Також сторони розглянули важливе питання щодо популяризації вживання йодованої солі, адже  на за критеріями Всесвітньої організації охорони здоров’я, проблема йододефіциту в Україні сягнула рівня, що класифікується як соціально небезпечний. Зазначимо, що задля профілактики йодного дефіциту у Львівській області у листопаді 2011 року «Концерн Хлібпром» розпочав виробництво збагаченого йодом хліба. Ініціаторами проекту виступили Дитячий фонд ООН, спілка громадських організацій «Центр єднання європейської молоді «За спільне майбутнє».

Керівник області доручив департаменту охорони здоров’я ОДА розробити заходи щодо встановлення у державних установах рекомендаційних вимог із використання йодованої солі. Зокрема, він наголосив, що вміст йодованої солі повинен бути пріоритетом під час закупівлі продуктів харчування, насамперед хліба, для шкіл та дитячих садків. «Діти повинні отримувати все необхідне для нормального та здорового розвитку, адже нестача йоду в організмі може призвести до серйозних порушень в дитячому організмі», – резюмував В.Шемчук.

Юкіе Мокуо також додала, що підписання меморандуму стане добрим прикладом співпраці і обов’язково матиме позитивний результат.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ