На Львівщині підвищено надбавку до пенсії ветеранам війни похилого віку

На Львівщині підвищено надбавку до пенсії ветеранам війни похилого віку

18.06.13 14:01 0 1057
 Як повідомлялось раніше,  з  1 січня 2013 року набрали   чинності зміни, внесені до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, якими розширено соціальні пільги учасників бойових дій та інвалідів війни. Внесені зміни поширюються на осіб, які досягли 85 і більше років,  та які є:

-    учасниками бойових дій у період Великої Вітчизняної війни:

-    інвалідами війни 2 та 3 групи з  числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни.

На такі категорії ветеранів війни з початку року поширені  пільги, які передбачені ст. 13 названого Закону для інвалідів війни 1 групи.

Однією з пільг, передбачених ст.13 Закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” для інвалідів війни 1 групи, є  підвищення до пенсії у розмірі            50 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Отже, такий розмір підвищення до пенсії з 1 січня  цього року отримали  учасники бойових дій у період Великої Вітчизняної війни (мали   25% цього показника), а також інваліди війни 2 та 3 групи (одержували  підвищення у розмірі 40% та 30% такого прожиткового стандарту відповідно), які досягли 85 років і більше.

З 11 червня 2013 року  набрали чинності зміни, внесені до вищенаведених  положень  Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, які стосуються учасників бойових дій у період війни 1945 року з Японією. Відтак, з цієї дати  вищенаведені пільги  поширюються  на осіб, які досягли 85 і більше років,  з числа:

-    учасників  бойових дій у період війни 1945 року з Японією:

-    інвалідів  війни 2 та 3 групи з  числа учасників бойових дій у період  війни 1945 року з Японією.

Перерахунок пенсії цій категорії ветеранів війни з Японією буде проведений автоматизовано за документами пенсійної справи, враховуючи наявні дані про дату народження та відомості,  які підтверджують відповідний статус особи і  в липні місяці  вони отримають пенсії у підвищених розмірах (з доплатою з 11 червня п.р.).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині до дня ...

КОМЕНТАРІ