На Львівщині до дня народження Євгена Коновальця відбувся традиційний фестиваль "Зашків – Земля Героїв"

На Львівщині до дня народження Євгена Коновальця відбувся традиційний фестиваль "Зашків – Земля Героїв"

18.06.13 14:02 0 1052
14–16 червня 2013 року з нагоди 122-ї річниці від дня народження полковника Армії УНР, першого голови ОУН Євгена Коновальця у селі Зашкові Жовківського району Львівської области відбувся щорічний молодіжний патріотичний фестиваль "Зашків – Земля Героїв".

Цьогоріч уперше з часу проведення фестиваль відвідав віце-спікер Верховної Ради свободівець Руслан Кошулинський. Також на свято прибули народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич, Ірина Фаріон, Юрій Михальчишин, депутати Львівської обласної ради та Жовківського району, гості з Литовської Республіки, представники молодіжних та громадсько-політичних організацій, студенти.

Свободівка Ірина Фаріон повідомила, що привезла до Зашкова трофей з Одеси. На сцені вона розгорнула прапор із зображенням Сталіна, перевернувши його догори дригом. "За цей трофей одеські свободівці змагалися жорстко й довго. Побиті руки, закривавлені ноги, але ця шмата з мордою Сталіна – це трофей, який я принесла, щоби кинути до ніг Коновальця. Звісно, я обертаю його догори ногами. Ми видерли його з рук одеських українофобів. Там, в Одесі, зараз будується українська держава", – зазначила Ірина Фаріон і кинула прапор із зображенням Сталіна під ноги.

У рамках фестивалю відбувся спортивно-інтелектуальний змаг (квест) на знання історії життя та діяльності Євгена Коновальця, а також велопробіг "Від Степана до Євгена" за маршрутом "Львів (пам'ятник Степанові Бандері) – Зашків (фестивальне поле)". Увечері молодь стежила за сплавом козацької чайки, "запаленням озера" і здійснила смолоскипний марш.

У музичній програмі фестивалю виступили гурти "Кому Вниз", "Веремій", "ОтВінта", "Цвіт життя", "Тарута", "Vox Populi", "Дзвони сонця", "Залізний Хрест", "К402", "Шосте чуття". Головні виконавці фестивалю – гурт "Кому Вниз".

Цього року фестиваль "Зашків – Земля Героїв", на відміну від попередніх років, тривав три дні. Організатори заходу стежили за дотриманням основних принципів фестивалю: "Без тютюну! Без алкоголю! Без наркотиків! Без комуністичної та нацистської символіки!". Головна мета заходу – формування молодіжного середовища як майбутньої культурної еліти, виховання молоді в національно-патріотичних традиціях.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині підвищено ...
Наступна новина: На Рівненщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ