Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватись правил безпеки під час відпочинку на воді

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватись правил безпеки під час відпочинку на воді

18.06.13 17:08 0 1001
З настанням теплої погоди, жителі Буковини полюбляють проводити свій відпочинок поблизу річок, озер. Проте люди часто не задумуються про те, яку небезпеку несе в собі вода. Якщо не дотримуватись правил безпеки, то наслідки можуть бути трагічні. Вже у цьому році зафіксовано 2 випадки загибелі людини на воді. Так, 10 червня у селі Козиряни Кельменецького району троє дітей відпочивали поблизу ставка. Через деякий час хлопці вирішили перепливти на острівець посередині ставка. Вони увійшли у воду, однак хлопець 1998 року народження втратив рівновагу і його затягнуло під воду. Двоє інших хлопців відразу побігли по допомогу. Коли місцеві мешканці прибули на місце події, вони кинулися на пошуки хлопця і згодом виявили тіло дитини вже без ознак життя.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає буковинців бути вкрай обережними під час відпочинку біля водоймищ краю. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально облаштованих місцях, поруч з яким постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку.

Нагадуємо основні правила поведінки на воді:

- уважно слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана;

- не залишайте дітей без нагляду на березі річок чи озер;

- не заходьте у воду напідпитку;

- ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;

- не пірнайте з берега, гірки, дерева.

Слід ретельно їх дотримуватися, щоб запобігти виникненню нещасних випадків на воді. І пам’ятайте: не знаючи броду ― не лізь у воду.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Туристи подякували ...

КОМЕНТАРІ