За нехтування безпекою на дорозі житель Житомирщини 5 років проведе за ґратами

За нехтування безпекою на дорозі житель Житомирщини 5 років проведе за ґратами

18.06.13 14:11 0 1029
Олевський районний суд Житомирської області виніс вирок 19-річному жителю району за порушення правил дорожнього руху, що призвели до смерті людини. Як було встановлено, хлопець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та взагалі не маючи водійського посвідчення, керував транспортним засобом і вчинив дорожньо-транспортну пригоду.

Події відбувалися у вересні 2012 року у с. Хмелівці Олевського району. Тоді 18-річний обвинувачений на автомобілі, позиченому у товариша, з двома пасажирами близько 22.00 їхали у напрямку райцентру.

Однак захмелілий водій не справився з керуванням автомобіля. Перевищення максимально дозволеної швидкості руху та неуважність до змін дорожньої обстановки призвело до того, що на заокругленій ділянці дороги машину занесло спочатку в кювет, а потім прямісінько на дерево. У результаті один з пасажирів, 18-річний хлопець, загинув.

Як розповів перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, водій авто під досудового розслідування та розгляду справи не заперечував свою вину. Однак, перебування за кермом у нетверезому стані, а також відсутність навичок водіння та прав керування транспортним засобом, стали визначальними обставинами при прийнятті судом рішення.

Відтак обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину передбаченою ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України, оскільки його безпечність і порушення правил дорожнього руху призвела до смерті людини. Йому призначено міру покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ