Інформатор про стеження спецслужб США знову захищав свою позицію

Інформатор про стеження спецслужб США знову захищав свою позицію

18.06.13 21:16 0 1042
Колишній аналітик приватної компанії, що за контрактом працювала для Агентства національної безпеки США, який викрив таємні програми американських спецслужб щодо стеження за телефонними контактами й діями в інтернеті, знову виступив у понеділок на захист своєї позиції під час онлайн-чату на сайті британського щоденника Guardian. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідаючи на запитання читачів і журналістів, Едвард Сноуден наголошував, що він не викривав ніяких дій влади США проти «законних воєнних цілей» і повідомив тільки про те, що АНБ вламувалося в комп’ютерні системи цивільних установ, на кшталт університетів чи підприємств.

За словами Сноудена, він утік зі США до Гонконгу, бо не вірить, що у Сполучених Штатах на нього може чекати справедливий суд.

Влада США не змусить його замовкнути ні ув’язненням, ні вбивством, заявив Сноуден.

У США почали кримінальне розслідування щодо дій Едварда Сноудена з приводу оприлюднення таємної інформації, але офіційно з проханням про його видачу ще не зверталися.

Агентство національної безпеки США нині перебуває під тиском після викриттів у пресі про таємні програми американської влади стеження за даними про телефонні розмови через мережі принаймні однієї з найбільших телефонних компаній у США, а також за діями в інтернеті, які здійснюють через мережі дев’яти великих інтернет-компаній США іноземні громадяни з-поза меж країни. В агентстві наполягають, що ці програми допомогли зірвати десятки терактів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ